Doljevački putari spremni za sneg

U Srbiji će u naredna tri dana vladati prava zima, napadaće i do 15 centimetara snega, prognozira meteorolog Đorđe Đurić.

Prema njegovim rečima, debeo sloj snega će se zadržati i u gradovima, dok se na planinama mogu očekivati pravi smetovi. Zbog izuzetno hladnih dana pred nama, tokom kojih će noći i jutra biti u konstantnom minusu, sneg se neće otopiti sve do vikenda. Najhladnije će biti u petak, kada se očekuje prvi ledeni dan ove godine, kada temperatura nijednog trenutka neće preći nulu.

Inače, putevi na području opštine Doljevac su danas bili vlažni, a sneg koji je padao nije pravio probleme vozačima, potvrdio nam je Dalibor Stamenković iz JKP Doljevac.

Kako je rekao ekipe zimske službe su spremne kao i mehanizacija, a najkritičnije tačke su pored putnih pravaca prema Knežici i Rusni su i prulazi prema Doljevcu i Pukovcu.

Inače, putari u Srbiji od ove godine imaju potpuno drugačiji pristup čišćenju i održavanju puteva. Naime, putarske firme koje održavaju određene deonice puta neće više biti plaćene unapred, već po učinku i kvalitetu usluga koje pruže na terenu.Njihova efikasnost i rokovi čišćenja su normirani.”Prvi prioritet puteva, čistiće se samo solju i on mora biti čist četiri časa posle prestanka padavina bilo da se radi o snegu ili ledu”, objasnila je Ljerka Ibrović iz JP “Putevi Srbije”.Putevi drugog prioriteta biće čišćeni mešavinom soli i rizle, kao i oni trećeg prioriteta, a rokovi za čišćenje su šest u osam sati posle prestanka padavina, kažu putari.

Ipak, nakon ove ledene nedelje sledi topliji i suv vikend, a već od ponedeljka u našu zemlju vraća se sunce, uz tek povremene padavine.

Na slici Dalibor Stamenković, JKP Doljevac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *