Doljevčani ne žure sa zamenom starih vozačkih dozvola

vozacke-dozvoleIz doljevačke PS,  apeluju na vozače, da ne čekaju poslednje dane za zamenu, već da to blagovremeno učine u toku narednih meseci. Kako kažu, za zamenu vozačkih dozvola ne vlada neko preveliko inbteresovanje, I većina građana obično  vrši zamenu kada staroj papirnatoj dozvoli istekne rok važenja.

Prema rečima zaposlenih u doljevačkoj PS, prilikom postupka izdavanja nove biometrijske vozačke dozvole  treba izvršiti uplatu na tri  uplatnice. “Naknada za troškove izrade vozačke dozvole”, u iznosu od 255 dinara, druga “Naknada za izdavanje vozačke dozvole” u iznosu od 621 dinara i “Naknada za republičku administrativnu taksu”, čiji je iznos  700 dinara.

Takodje, treba da priložite važeću ličnu kartu i staru vozačku dozvolu. Za starije od 65 godina potrebno je i zdravstveno uverenje o sposobnosti za upravljanje motornim vozilima za one kategorije za koje se zahteva izdavanje vozačke dozvole. Lekarsko uverenje ne sme biti starije od šest meseci.

Inače, prvobitno je bilo predviđeno da važeće vozačke dozvole treba da se zamene biometrijskim do 10. juna 2014, ali je odlučeno da se taj rok produži kako bi se svim stigli da to obave. Produženje ovog roka je usvojila, po hitnom postupku, Vlada Srbije jer bi u suprotnom, više od milion vozača, koji to još nisu učinili, moralo da zameni stare vozačke dozvole u veoma kratkom roku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *