Dom zdravlja Doljevac otvorio posebnu ordinaciju za pacijente sa respiratornim infekcijama

Dom zdravlja Doljevac otvorio je posebnu ordinaciju isključivo za prijem pacijenata sa simptomima povišene temperature i akutnim respiratornim tegobama.

Pacijenti koji imaju kašalj, slinave ili  imaju povišenu telesnu temperaturu obavezni su da se jave u ovu ordinaciju koja se nalazi na prvom ulazu ove ustanove u prostorijama gde je bila fizikalna medicina.

Iz Doma zdravlja apeluju da svi pacijenti koji imaju ove simptome ne odlaze u lokalne ambulante, već se isključivo javljaju lekarima u Doljevcu. Ovaj prostor je prema rečima nadležnih preuređen za prijem pacijenata za koje se sumnja da su obeleli od virusa i tu se nalazi dežurni lekar, zasebni prostor za intervencije i prostor za izolaciju. Oboleli  sa simptomima povišene temperature i akutnim respiratornim tegobama  u ovom posebnom prostoru dobiće  potrebne informacije i terapiju. Ordinacija će raditi od 7 do 22h svakog dana.

Svi pacijenti koji imaju ove simptome, treba  prvo da se jave lekaru na broj telefona Doma zdravlja, 018/870 – 124, gde će dobiti potreban savet bez dolaska u Dom zdravlja, kao i instrukcije o tome da li je potrebno da se lično jave u ordinaciju.

Takođe, u ovoj zdravstvenoj ustanovi preduzete su sve mere prevencije, tako da se na svim ulazima pacijentima meri telesna temperatura bezkontaktnim toplomerima i u zavisnosti od simptoma vrši trijaža.

Ovo je najbolji način da se spreči širenje infekcije, zaštiti zdravlje i pacijenata i zdravstvenih radnika, navode u doljevačkom Domu zdravlja.

Podsećaju, da je fizikalna medicina preseljena u ambulantu u Pukovcu i da će raditi u dve smene.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *