Dvojka za kvalitet rada Srednje škole u Žitorađi

Srednja škola u Žitorađi
Srednja škola u Žitorađi

Spoljašnje vrednovanje kvaliteta rada Srednje škole u Žitorađi obavljeno je 12. maja, od strane prosvetnih savetnika Školske uprave u Nišu. Timom je rukovodila Dušica Mladenović, a u ocenjivanju rada ova obrazovne ustanove učestvovali su i Mirjana Smreker Stanković, Jasmina Gejo i Nena Radovanović.

Opšti kvalitet rada škole ocenjen je ocenom 2.

“Najmanja ocena je 1, a najveća 4. Ova škola dobija ocenu 2”, stoji u izveštaju.

U izveštaju je, između ostalog, opisana škola, kvalitet školskog programa i godišnji plan, kvalitet nastave i učenja, obrazovna postignuća, podrška učenicima, etos i uzajamno uvažavanje, organizacija rada i rukovođenje i resursi.

“Kvalitet školskog programa i godišnji plan u skladu su sa propisima. Što se tiče resursa, uočeno je da nemaju svi nastavnici propisane kvalifikacije, dok je nenastavno osoblje kvalifikovano za posao koji obavlja”, navodi se u izveštaju.

Od ukupno 29 standarda kvaliteta rada ustanove, Srednja škola u Žitorađi ostvarila je 19 standarda.

“Škola ima neostvarene standarde u gotovo svim oblastima. Međutim, u svim oblastima uočene su i jake strane kvaliteta rada škole, odnosno uspešno ostvareni standradi kvaliteta, koji su dobra polazna osnova za dalji razvoj i unapređenje rada”, zaključuje se u izveštaju.

Direktor Srednje škole Milan Filipović kaže da će im ovaj izveštaj mnogo pomoći.

-Ovo će nam u narednom periodu predstavljati osnovu da unapređujemo naš rad, u korist i na zadovoljstvo dece koju obrazujemo i vaspitavamo. Ono što je dobro, trudićemo se da sačuvamo, a ono što nije najbolje-popravićemo, kazao je Filipović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *