Džudistkinja Dijana Stanković iz Pukovca državna studentska prvakinja

Dijana Stanković, džudistkinja iz Pukovca, nastavlja sa sjajnim rezultatima. Ona i njeni saigrači iz niškog džudo kluba “Kinezis” bili su bez premca na nedavno održanom džudo Studentskom prvenstvu Srbije u Nišu. Dijana je kao predstavnica Pravnog fakulteta postala državna studentska prvakinja u kategoriji do 78  kg. U ukupnom skoru predstavnici Niškog univerziteta, medju kojima su članovi “Kinezisa” prednjačili, osvojili su 15 medalja.

Ovo takmičenje je tim pre značajnije, jer ima veliki uticaj na izbor za univerzitetsku reprezentaciju Srbije. – Nadam se da ću i ove godine biti član univerzitetske džudo reprezentacije naše zemlje. I ranijih godina sam učestvovala, prošli put u Rijeci, u Hrvatskoj, dok će ovoga puta  takmičenje biti u  Turskoj. Imala sam zapažene rezultate, stekla veliko iskustvo, tako da  i sada očekujem odličan nastup, kaže Dijana u razgovoru za radio Koprijan.

Jednu od najboljih sportistkinja sa naše teritorije uskoro očekuje i takmičenje na Svetskom kupu 9. i 10. juna u Beogradu, gde s obzirom na odličnu formu, takodje očekuje visok plasman.- Samo četvoro džudista, medju kojima sam i ja, predstavljamo Srbiju. Takmičenje će biti izuzetno jako, neće biti lako, ali borićemo se svim silama, te se nadam plasmanu medju prvih pet, dodaje na kraju.

Inače, Dijana je ove godine postala i državna šampionka, dodavši tako još jedno priznanje svojoj zavidnoj kolekciji medalja i pehara, medju kojima su recimo prvo mesto na Univerzijadi u Rijeci, drugo na Balkanskom šampionatu u Skoplju, kao i treće mesto na Evropskom prvenstvu u Sarajevu. Bila je i član reprezentacije na Olimpijskim igrama mladih u Finskoj 2014. godine gde je zauzela 7 mesto.

Mi joj svakako želimo puno uspeha i na predstojećim takmičenjima i navijamo za nju.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *