EU PRO finansira projekat u Malošištu

Evropska unija će u okviru sveukupne podrške od 9,6 miliona evra razvoju infrastrukture preko razvojnog programa EU PRO, podržati sa više od 4,8 miliona evra realizaciju 21 projekta za unapređenje poslovne infrastrukture. Projekti će biti sprovedeni u lokalnim samoupravama južne Srbije, medju kojima je i opština Doljevac, sa ciljem da se poboljša konkurentnost na lokalnom nivou kroz unapređenje uslova za poslovanje i privlačenje novih investicija.

Deo sredstva iz evrospkih fondova biće realizovan i u doljevačkom selu Malošište i to za izvodjački projekat izgradnje primarne vodovodne mreže u radno-poslovnoj zoni u tom selu. Za te namene EU  će izdvojiti 20.000 evra, dok je je predvidjeno i učešće opštine Doljevac u iznosu od  2.500 evra. Izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju primarne vodovodne mreže u Malošištu omogućiće dalji razvoj poslovanja i doprineti većem standardu i kvalitetu života lokalnog stanovništva, ističu u Delagaciji EU u Srbiji. Slični projekti biće realizovani i u Beloj Palanci, Čačku, Knjaževcu, Kragujevcu, Kraljevu, Kučevu, Nišu, Smederevu, Topoli, Vladičinom Hanu i Vranju.

Evropska unija kroz podršku ovim projektima doprinosi poboljšanju poslovne i investicione klime u Srbiji, jačajući konkurentnost i stvarajući uslove za postizanje boljih ekonomskih rezultata, dodaje se u saopštenju koje je stiglo u redakciju radio Koprijana. Očekuje se da ovi projekti doprinesu realizaciji najmanje 20 novih investicija i otvaranju oko 1.600 novih radnih mesta.

J.Kozomara

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *