Generalni direktor “Leoni Srbija” Klemens Saks izdao saopštenje u vezi štrajka u ovoj kompaniji

Povodom teksta koji smo objavili da je juče i danas bilo štrajka u fabrikama “Leoni” u Prokuplju, Malošištu i Nišu generalni direktor “Leoni Srbija” Klemens Saks dao je saopštenje za javnost, a mi ga prenosimo u celosti:

U kompaniji Leoni Srbija nije bilo štrajka. U sredu, 10.jula, grupa naših zaposlenih  zatražila je razgovor sa rukovodstvom Kompanije zbog nesporazuma koji je nastao u vezi sa obračunom zarada. S obzirom da je jun imao manje radnih dana, 20 ukupno, u odnosu na maj, koji je imao 23 radna dana, i obračun zarada  za mesec jun je bio nešto niži u odnosu na maj. Predstavnici naše Uprave su se sastali sa kolegama u proizvodnji kako bi razgovarali i objasnili sve detalje koji su ostali nejasni a u vezi sa obračunom zarade. Imajući u vidu izrazito česte fluktuacije porudžbina koje dobijamo od naših kupaca kao i specifičnost samog  procesa proizvodnje u auto industriji, naša kompanija je uvela preraspodelu što znači da se na primer radne subote evidentiraju kao zarađeni dani i ako se za to vreme ne iskoriste kao slobodni dani, nakon isteka preraspodele, bivaju isplaćene kao prekovremeni rad.

Što se tiče proizvodnje, ona funkcioniše normalno u svim našim fabrikama.

Svaka od ovih mera je u skladu sa Zakonom o radu Republike Srbije  a kao sledeći korak, razgovaraćemo zajedno sa predstavnicima reprezentativnih sindikata “Nezavisnost” i “Sloga” koji deluju u okviru naše kompanije kako bismo na najbolji način odgovorili na sve ono što se tiče i važno je našim zaposlenima. Zajedno sa predstavnicima sindikata radićemo na tome da ponovo razmotrimo sistem zarada i sve benefite kako bismo došli do najboljeg rešenja za sve, naše zaposlene i našu kompaniju.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *