Goran Ljubić Međarac povodom Dana opštine Doljevac najavio nastavak ulaganja i nove investicije

Danas je svečanom Sednicom SO Doljevac obeležen Dan oslobođenja opštine Doljevac 13.oktobar. Ovom prilikom prisutnima se obratio na početku Goran Ljubić Međarac koji je istakao da je podneo ostavku na mesto predsednika opštine Doljevac i on se  tokom obraćanja osvrnuo na sve značajne investicije u proteklom periodu koje su veoma značajne za našu opštinu

  • Kao i ranijih godina i ove godine radimo na razvoju naše opštine i po mnogo čemu možemo reći da je teška, ali smatram da radimo najbolje u datum uslovima i činimo sve za njen dalji razvoj u industrijskom, društvenom i ekonomskom pogledu. Ove godine rekonstruisali smo zgradu OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojeno odeljenje u Belotincu uz podršku EU i Vlade Srbije kroz programe EU PRO PLUS koji sprovodi UNOPS, a vrednost radova je 34 miliona dinara. U saradnji sa Ministarstvom privrede rekonstruisali smo Trg-plato ispred Doma kulture u Pukovcu u vrednosti od 42 miliona dinara. Najvažnije je da smo izgradili kanal za odvodnjavanje atmosferskih voda sa poljoprivrednog zemljišta u Šarlincu i za te namene iz lokalnog budžeta je izdvojeno 10 miliona dinara. U saradnji sa JP „Srbijavode“ u proteklom periodu urađena su korita Puste reke, Jugbogdanovačke reke i deo reke Toplice. U narednom periodu očekujemo nastavak regulisanja korita reke Toplice i izgradnju odbrambenog nasipa za naselje Šarlinac. Tim radovima stavićemo tačku na poplavne talase i građani Šarlinca više neće imati problema kada dođe nabujala Tolica- rekao je Goran Ljubić.

U svom obraćanju rekao je da je ronstruisan trotoar u Doljevcu u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave u vrednosti od 17 miliona dinara, instaliran je sistem za navodnjavanje fudbalskog terena u Šarlincu, a realizovan je u saradnji sa Ministarstvom sporta u vrednosti od 2 miliona dinara. Takođe, ove godine je iz lokalnog budžeta izdvojeno 59 miliona dinara za putnu infrastrukturu.

  • U toku je rekonstrukcija OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac u Doljevcu u saradnji sa Ministarstvom za javna ulaganja u vrednosti od 137 miliona dinara, u oblasti demografske politike izdvojeno je 16 miliona dinara., a posebno bih istakao činjenicu da sa Ministarstvom kulture i Zavodom za zaštitu spomenika kulture u Nišu nastavljamo radove na restauraciji srednjevekovnog utvrđenja Koprijan, dok nam je Ministarstvo za zaštitu životne sredine dalo na korišćenje novi kamion smećar vrednosti 40 miliona dinara- rekao je Ljubić.

On je najavio da je potpisan relevantni Aneks komercijalnog Ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji komunalne (kanalizacione) infrastrukture sa Ministarstvom građevinarstva saobraćaja i infrastrukture i izvođačem radova „CRBC“ iz Narodne republike Kine. Projekat se realizuje po programu Ministarstva građevine „Čista Srbija“ i plan je da u naredne 4 godine bude izgrađen sistem za kanalisanje otpadnih voda u Pukovcu, Malošištu, Belotincu, Čapljincu, Doljevcu, Kočanu i Šarlincu i izgrade dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Doljevcu i Čapljincu. Ugovoren cena projektovanja i radova je oko 23 miliona evra.

Potpisan je okvirni sporazum sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture o sprovođenju Projekata razvoja lokalne infrastrukture gde će biti obezbeđena bespovratna sredstva od 1,3 miliona evra za finansiranje projekata poput rehabilitacije i rekonstrukcije lokalne putne mreže, javne rasvete, trim i biciklističkih staza….

U budućem periodu, kako kaže Goran Ljubić, planirana je izgradnja rezervoara za vodosnabdevanje „Kočane“, izgradnja vrtića u Malošištu, rekonstrukcija Doma kulture u Mekišu za potrebe škole i objekta MZ za potrebe vrtića i predškolske ustanove, kao i adaptacija prostorija za potrebe predškolske ustanove u Belotincu i Kočanu. Takođe, u narednom periodu biće rekonstruisana i škola u Pukovcu.

 

Tekst i foto: M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *