Goran Ljubić: Uskoro završetak rekonstrukcije starog auto-puta

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić rekao je izjavi za radio Koprijan da će stari auto-put biti kompletno završen do početka oktobra. On je istakao da su predstavnici ovlašćene firme već snimali teren za izradu projekta kružnog toka kod Knežičke reke kao i pešačke staze od centra Malošišta do skretanja za Knežicu.  Ljubić je dodao da je vrednost radova rekonstrukcije starog auto-puta oko 4 miliona evra i da je sve finansirala država.

  • Nadam se da će do 10. oktobra radovi biti završeni, kako na starom auto-putu od Akva parka do Niša, tako i od Žitorađe do naplatne rampe u Doljevcu. Radnici su trenutno radne na drugom asfaltnom sloju koji bi trebao da bude završen narednih dana, a treći finalni sloj kao i obeležavanje puta do početka oktobra meseca- istakao je Ljubić.

On je dodao da je prilikom nedavne posete opštini Doljevac potpredsednika Vlade RS Nebojše Stefanovića i direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka dogovorena izgradnja kružnog toka kod Knežičke reke i pešačke staze.

  • Mi smo dogovorili projektovanje i izgradnju kružnog toka kod Knežičke reke, a ovih dana stručna lica iz firme „Trace“ obišli su teren i obavili neophodna snimanja za izradu projektne  Nadam se da će i radovi na izgradnji pešačke staze od centra Malošišta do Knežice uskoro početi i time ćemo povećati bezbednost pešaka u saobraćaju u tom delu opštine- rekao je predsednik opštine Doljevac.

Kako je Ljubić dodao lokalna samouprava će uraditi svoj deo posla po pitanju rešenja imovinsko-pravnih odnosa zemljišta oko te oblasti i nada se  da će najkasnije na proleće  taj problem biti rešen i kružni tok urađen, a pešačke staze i pre to roka.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *