Humani Doljevčani danas u akciji davanja krvi

Danas je u Doljevcu održana akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša organizovao doljevački Crveni krst. Zalihe krvi tokom letnjih meseci tradicionalno su na minimumu, te je odziv davalaca u ovom periodu godine značajniji no inače, kažu nadležni.

Naime, prema rečima lekara Zavoda za transfuziju krvi iz Niša Dragana Verijevića, Klinički centar Niš trenutno ima zalihe krvi za svega nekoliko dana, te je iskoristio priliku da pozove još jednom sve ljude iz našeg kraja da ukoliko su propustili današnju akciju, kad god imaju slobodnog vremena, u niškom Zavodu za transfuziju daju krv i tako pomognu nekom kome je život ugrožen, a transfuzija neophodna. – Sezona je godišnjih odmora pa je odziv davalaca u odnosu na prethodne mesece tradicionalno manji, zato je značajno da svi humani ljudi podrže ove naše napore i daju krv.  Jedan davalac krvi, napomenuo bih, može da, svojim humanim činom, spasi živote nekoliko ljudi. Takodje, bih iskoristio priliku da pohvalim saradnju koju imamo sa doljevačkim Crvenim krstom, koji nam pomaže kako organizaciono, tako i u smislu aktivnog učestvovanja u motivaciji i angažovanju davalaca.

Medju davaocima krvi danas je bio i aktivista Crvenog krsta koji je, pored toga što svojim svakodnevnim radom pomaže najugroženijima, odlučio i da da krv. – Deveti put dajem krv, a svojim primerom želim da podstaknem i sve druge koji su u mogućnosti da učine isto, rekao je Milan Tošić.

Inače, tokom današnje akcije krv je dalo desetak ovdašnjih stanovnika.

D.D./J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *