I danas besplatni pregledi u Doljevcu!

udruzenje akcija
Doljevavcki lekari u udruzenju invalida u Doljevcu

Doljevački Dom zdravlja, je juče , u vremenu od 8 do 16 sati organizovao besplatne preventivne preglede za građane bez obzira da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu ili ne.  Ovo je bio nastavak akcije  čiji je cilj rana dijagnostika i promocija prevencije kao najefikasnijeg načina brige ozdravlju kažu iz ove doljevačke ustanove.

U nedelju,  oko 70 osoba iskoristilo je mogućnost, da bez zakazivanja ili overene knjižice provere svoje zdravlje u Domu zdravlja u Doljevcu.

Gotovo sve službe su dežurale u toku jučerašnjeg dana i kako kažu zadovoljni su odzivom stanovništva, a ugroženim kategorijama, odnosno hroničnim pacijentima, bila je ponuđena i mogućnost besplatne vakcinacije protiv gripa ovosezonskim vakcinama.

Kako kažu u doljevačkom Domu zdravlja, ovakve akcije nisu novina u ovoj ustanovi, jer lekari redovno izlaze u susret pacijentima i sprovode redovne preventivne preglede kako u samom Domu zdravlja tako i na terenu. Danas smo zatekli zdravstvenu ekipu u udruženju invalida „Živeti uspravno“ u Doljevcu, koja je  vršila  proveru zdravlja članovima ovog udruženja, ali i svim ljudima koji su izrazili želju da žele da provere svoje zdravlje.

Dr Stevan Stojanović, kaže za naš radio, da je zadovoljan odzivom članova ovog udruženja, ali i građana koji slučajno tu prolaze pa svrate da provere svoje zdravstveno stanje.

  • Obično se građani žale na povišene vrednosti šećera u krvi i krvog pritiska. Naravno, mi ovde na terenu dajemo stručne savete i obavezno pacijente, kod kojih primetimo da neke vrednosti odstupaju od normalnih, šaljemo kod svog izabranog lekara ili internistu. Ljudi uvek pozdravljaju ovakve akcije jer bez čekanja i zakazivanja mogu da dobiju pregled lekara. Takođe, prilikom preventivnih pregleda vršimo i skrining na depresiju, srčane bolesti i kolorektalni karcinom. Danas smo vršili merenja nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska. – kaže dr Stojanović.

I sekretar udruženja“Živeti uspravno“ iz Doljevca, Dragana Božić, ističe da godinama unazad imaju odličnu saradnju sa doljevačikm Domom zdravlja i da ovakvi pregledi mnogo znače članovima udruženja.

Podsetimo još jednom da usluge koje se pružaju građanima, a koji dođu na zakazanu lokaciju besplatnih pregleda, je pregled lekara , uzimanje krvi za laboratorijsku analizu, vrši se skrining na dijabetes, srčane bolesti, depresiju i kolorektalni karcinom. A oni pacijenti koji ispinjavaju uslove, odnosno nisu bolesni od respiratornih infekcija, mogu da prime i ovosezonsku vakcinu protiv gripa.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *