I naredne nedelje neposredna nastava u školama

I od ponedeljka, 27. decembra u osnovnim i srednjim školama primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Ova odluka se ne odnosi na osnovne i srednje škole u Vojvodina, u kojima je juče završeno prvo polugodište.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja” koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje „Batut”, u sedmici od 16. do 22. decembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 885 (0.11%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji, ukupno je tri (0.01 odsto) odeljenja sa 16 i manje učenika, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 dana, prenosi Tanjug.

Ukupno je 55 (0.14 odsto) odeljenja sa 17 i više učenika, koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 dana i 14 (0.03 procenata) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn zbog pojave tri slučaja infekcije učenika u poslednjih 10 dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *