I poslodavci iz opštine Doljevac zainteresovani za program „Moja prva plata“

Program Vlade Srbije „Moja prva plata“ naišao je na interesovanje poslodavaca sa teritorije opštine Doljevac. Ovaj program ima za cilj da se podstakne osposobljavanje za rad mladih ljudi i pruži podršku privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova. Prijavlјivanje kandidata za Program počeo je 8. oktobra, a osposoblјavanje za rad izabranih korisnika najkasnije u decembru 2020. godine. Učešće u Programu „Moja prva plata” otvara mladim ljudima mogućnost za ulazak u želјenu kompaniju i priliku da po završenom osposoblјavanju dobiju prvi ugovor o radu.

Na zvaničnom sajtu mojaprvaplata.gov.rs nalazi se spisak poslodavca sa teritorije opštine Doljevac koji su oglasili slobodna radna mesta.

Među prijavljenim poslodavcima su firme: GACO, Frizerski salon Mance, Perla Eventi, Autoservis Boki+, Autotehna, Agro Južna Morava, Predškolska ustanova „Lane“ koja traži četiri vaspitača, Vodogradnja, Midnight Rose, Ad Metal Pukovac, Vučković+, Radun Avia, dok kompanija Leoni Malošište raspisuje nekoliko slobodnih pozicija različitih obrazovnih profila  i  Mlin Stevanović sa ponudom za dva radna mesta.

Program predviđa devetomesečno osposobljavanje na konkretnim poslovima, a za te namene opredeljeno je dve milijarde dinara.

Naknade za kandidate koji su završili srednju školu biće 20.000 dinara, a 24.000 za one sa visokim obrazovanjem.

Kada je reč o načinu prijavljivanja, kandidati će, kao i poslodaaci, najpre obaviti registraciju preko sajta e-Uprave, a potom će otvoriti profil na sajtu Moja prva plata gde će uneti sve potrebne informacije o sebi i svom obrazovanju.

NSZ će proveriti da li su bili u radnom odnosu budući da je uslov da budu nezaposleni ili da je radno iskustvo koje su imali bilo kraće od devet meseci i da u poslednjih šest meseci nisu bili u radnom odnosu kod poslodavca kod koga konkurišu.

M.J.

Foto www.mojaprvaplata.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *