Javna biblioteka Doljevac izdaje prvu zbirku pesmama Slovenke Trajković iz Malošišta

Javna biblioteka u Doljevcu priprema iznenađenje za ljubitelje pisane reči, pre svega za zaljubljenike u poeziju.  Prema rečima direktora ove ustanove Bogija Mitića trenutno je u pripremi i štampi prva zbirka pesama pod nazivom „Na vrhovima prstiju“ autora Slovenke Trajković iz Malošišta.

Kako kaže Mitić za ovdašnju pesnikinju čula je tek nekolicina ljudi, ali njen rad i kvalitet pesmama je uveliko prepoznat, pa su njeni radovi u toku prošle godine objavljeni u nekoliko zbornika širom Srbije.

  • Slovenka godinama piše pesme, prve su nastale još dok je bila u srednjoj školi, ali kasnije se nije odvažila da svoj rad predstavi javnosti. U poslednje vreme slala je svoju poeziju širom Srbije i njene pesme našle su se u šest zbornika- dodaje Bogi Mitić.

On ističe da je Javna biblioteka Doljevac prepoznala kvalitet pisane reči i duboku emociju kojom Slovenka iz Malošišta stvara stihove pa su odlučili da objave zbirku odabranih pesama. Takođe, ova ustanova podržaće i ostale pisce sa teritorije opštine Doljevac, a koji nisu bili u mogućnosti da objave svoja dela samostalno.

  • Javna biblioteka kao izdavač stajaće iza naše zemljakinje Slovenke i nadam se da ovo neće biti prva i poslednja knjiga, jer ona piše izuzetne pesme i na ovdašnjem dijalektu, ali i dečju poeziju. Nadam se da ćemo sarađivati u budućnosti i da je ova zbirka samo jedna u nizu, a uskoro ćemo predstaviti njen prvenac koji uskoro izlazi iz štampe- kaže direktor Mitić.

Zbirka pesama „Na vrhovima prstiju“ obuhvatiće stvaralački opus pesnikinje Slovenke Trajković tokom 40 i više godina pisanja poezije i svaka pesma ima pristanište u određenoj godini u kojoj je nastala, tako da možemo napraviti mapu ženske duše i osećanja kroz kaleidoskop životnih događaja.

Slovenkine pesme su prožete snažnim simbolima, mladalačkim osećanjima oduševljenja i uzbuđenja pred lepotom, životom i ljubavlju tako da će ova knjiga čitaocu dati zadovoljstvo dok je bude čitao.

 

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *