Javna biblioteka Doljevac otvara istureno odeljenje Muzičke škole Niš

Javna biblioteka u Doljevcu u svojim prostorijama otvoriće istureno odeljenje Muzičke škole iz Niša. Kako kaže direktor ove doljevačke kulturne ustanove Bogi Mitić ovo će biti zvanično istureno odeljenje, a potvrdu o tome dobiće nakon podnošenja zahteva Ministarstvu prosvete. Ovih dana počeće sa anketiranjem zainteresovane dece, a školarina biće besplatna.

Mitić dodaje da Muzička škola Niš ima preko 100 profesora koji predaju na 5 odseka, dok učenici ove škole postižu zapažene rezultate kako na domaćim tako i na inostranim takmičenjima. Zahvaljujući brojnim priznanjima i velikom angažovanju za više od 60 godina rada, Muzička škola Niš  se ubraja u vodeće tog tipa u zemlji. On dodaje da su mnoge poznate ličnosti završile upravo Muzičku školu u Nišu. Danas su to poznati muzičari, pedagozi, pevači, kompozitori.

Doljevačkoj deci biće ponuđeni časovi harmonike, violine, klavira, gitare, solo i horskog pevanja. Takođe, svi zainteresovani učenici mogu se prijaviti i za sve duvačke instrumente.

Direktor Mitić kaže da Javna biblioteka Doljevac ima prostorne kapacitete za istureno odeljenje Muzičke škole, a posebno ga raduje činjenica da će muzički nadarena deca iz opštine Doljevac, a koja nisu bila u mogućnosti da svakodnevno putuju za Niš, moći da pohađaju časove u Doljevcu i usavršavaju svoj talenat.

Mnogi roditelji možda nisu bili u mogućnosti da priušte svojoj deci školovanje i isprate ritam časova, jer Muzička škola upisuje decu starosti od 9 godina, što iziskuje i pratnju roditelja do škole. Sve to košta, većina roditelja je zaposlena, rade po smenama, a sada će imati jedinstvenu priliku da decu dovode u Doljevac i ispune želje mališanima koji žele da se muzički usavrše, dodaje Bogi Mitić.

Zainteresova deca, budući polaznici isturenog odeljenja Muzičke škole Niš, mogu se prijaviti lično u prostorijama Javne Biblioteke u Doljevcu ili putem telefona 018/870-814.

Bogi Mitić dodaje da građane opštine Doljevac očekuju brojne manifestacije i dešavanja. Ove godine biće prvi put organizovani Dani bureka u Doljevcu, zatim tradicionalno obeležavanje Dečije nedelje, a biće organizovana i Dečija književna kolonija.

On je dodao da se radovi na zgradi Javne biblioteke nastavljaju, a uskoro će biti izabran i izvođač radova.

Na kraju direktor Mitić kaže da Javna biblioteka Doljevac radi na svim polјima, podiže kulturni život svih građana, uz negovanje kulture koja je bitna u svakom segmentu, pa tako i kulture društevnog života koji je veoma značajan za omladinu.

  • Unosimo novine i obogaćujemo društveni život u korak sa savremenim načinom života, ali uz očuvanje određenog nivoa kulture koji će mlade okuplјati, ujedinjavati, zbližavati i oplemenjavati- završava Mitić.

 

M.J.

One thought on “Javna biblioteka Doljevac otvara istureno odeljenje Muzičke škole Niš”

  1. Svaka cast! Nasa deca koja studiraju na Fakultetu Umetnosti u Nisu, tacnije odsek za graficki dizajn nemaju svoj prostor, zgradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *