Još lepši prostor ispred Javne biblioteke u Doljevcu, završena fontana

Objekat Javne biblioteke u Doljevcu, kao i prostor ispred ove ustanove, ovih dana dobijaju sasvim novi izgled. Juče je završena fontana u dvorištu ustanove, koja će zvanično biti puštena u rad u ponedeljak 23.septemba, kada počinje i Dečja književna kolonija, koju ovdašnja biblioteka organizuje.  Fontana je koštala 416.000 dinara i plaćena je sredstvima iz lokalnog budžeta što je planovima rada Javne biblioteke za ovu godinu i bilo predvidjeno.

Fontana će, nadamo se postati simbol Doljevca i nešto po čemu će ljudi prepoznavati biblioteku. Očekujemo od posetilaca biblioteke, ali i od svih ostalih, da je čuvaju i uživaju u njoj, kaže za radio Koprijan direktor ove ustanove Bogi Mitić.

Pored fontane, dodaje Mitić, nalazi se i javna česma, a prostor je pod video nadzorom.

Inače, uveliko traju i radovi na fasadi zgrade i njenom unutrašnjem uredjenju, koje finansiraju Ministarstvo kulture i lokalna vlast u ukupnom  iznosu od oko 12,6 miliona dinara, i to 10 miliona od resornog ministarstva i 2,6 miliona dinara od lokalne samouprave. Predvidjeno je da zgrada dobije novu fasadu, kao i da svi prozori na objektu budu zamenjeni. Takodje, uvešće se i grejanje na pelet, a biće izvedeni i radovi na elektro instalacijama i na postaljanju podova. Očekuje se da ovaj posao bude završen početkom decembra.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *