Južnomoravske riblje čarolije: Pobedničku ekipu Nine Pukovac pitamo šta je tajna dobre riblje čorbe

Nagrada za najbolju riblju čorbu otišla je ove godine jednoj domaćoj ekipi, timu Nine Pukovac, koji su činila tri člana, tri dobra druga, lovca, ribolovca Ninoslav Trajković, Goran Jovančić i Zoran Stojanović.

Upitan šta je tajna dobre riblje čorbe Ninoslav Trajković, kaže za Radio Koprijan, da su sastojci kulinarima poznati, a da je tajna možda u trudu i posvećenosti. Ovoga puta za kuvanje su koristili tri vrste ribe smudja, šarana i  belu ribu.

Smatra, kaže, da su sve ekipe bile dobre, da su odlučivale nijanse, kao i da je njihova ekipa možda imala više sreće. Bilo kako bilo, dodaje, na Čarolije su otišli pre svega zbog dobrog druženja i zabave, a nagrada svakako dobro dodje.

Inače, kako Trajković dodaje, ovo je prvi put da su osvojili prvu nagradu u Klisuri, ali nije prva nagrada za kulinarsko umeće. Naime, on već ima najsjajnije priznanje i to sa medjunarodnog takmičenja u pripremanju riblje čorbe u Nišu, a nadmeće se i u kuvanju gulaša.

Nagrade su svakako podstrek više da se i dalje učestvuje na ovom i sličnim takmičenjima, tako da naglašava da će svakako i sledeće godine biti jedan od učesnika.

J.K.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *