Kamp Crvenog krsta u Doljevcu

ck
Anita Nikolić,Natalija Nedeljković i Petar Takić

Tradicionalni kamp Crvenog krsta u Doljevcu, okupio je i ove  godine dvadesetak  dece iz okruženja, koja borave skoro nedelju dana u Doljevcu. Aktivisti doljevačkog Crvenog krsta, pored druženja, organizovali su i razne radionice i tematske tribine. Učesnici ovogodišnjeg kampa izveli su i predstavu u Akva parku u Doljevcu, a  radnja predstave bila  je o trafikingu.

Petar Takić iz Vlasotinca, drugu godinu za redom je u kampu ovdašnjeg Crvenog krsta. Kako kaže, ove godine, imali su dosta zanimljivih aktivnosti:

  • Ove godine obradili smo teme o  nasilju u porodici i nad decom, o trgovini ljudima, a danas smo planirali pokaznu vežbu i predavanje o  pružanju prve pomoći. – kaže Petar za naš radio.

Kako je istakao, pored svih aktivnosti koje imaju u kampu, najvažnije je druženje i upoznavanje sa novim prijateljima, a kroz druženje i razgovor, mogu dosta da nauče o aktivnostima Crvenog krsta i o samoj organizaciji.

Natalija Nedeljković iz Niša, prošle godine  ponela je prelepe uspomene i nova prijateljstva, pa je i ove ove odlučila da opet bude deo ovog kampa u Doljevcu.

  • Ove godine je manje učesnika nego prošle, kaže Natalija iz Niša, ali zato su ove godine sadržaji i aktivnosti mnogo zanimljiviji, spremili smo predstavu  koja govori o  trafikingu, koju smo dobro uvežbali i prikazali je posetiocima Akva parka u Doljevcu. Aplauzi i pozitivne kritike su nam pokazatelj da smo dobro odradili posao i odlično prezentovali ovdašnjoj javnosti.- zadovoljno zaključuje Natalija učesnica kampa.

Prvi put u kampu Crvenog krsta Doljevac je Anita Nikolić iz Merošine.

  • Kako sam prvi put u Doljevcu i u ovom kampu, mogu reći da sam prezadovoljna i moji utisci su fenomenalni. Kroz razne tematske radionice proveli su nas iskusni predavači i naučili smo mnogo toga. Upoznala sam puno novih drugarica i drugova i nadam se da ću i sledeće godine imati priliku da opet budem deo ovog fenomenalnog kampa– kaže Anita iz Merošine.

Sedmodnevni kamp Crvenog krsta Doljevac završava se sutra. Ovogodišnji učesnici, njih oko dvadesetak, poneće svojim kućama lepe uspomene i nova poznanstva iz Doljevca.

 

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *