Kompanija EcoMachines iz Srednje škole Žitorađa za Republičko takmičenje učeničkih kompanija napravila ekološki električni bicikl koji se nikada ne prazni

Kompanija EcoMachines iz Srednje škole Žitorađa, koja je učesnik ovogodišnjeg Republičkog takmičenja učeničkih kompanija, za ovo prestižno takmičenje pripremila je nešto revolucionarno.

Naime, kako kažu u ovoj obrazovnoj ustanovi, ecomašinci su napravili ekološki električni bicikl, koji proizvodi struju i nikad se ne prazni. –Učenici mašinske struke su, uz pomoć sponzora kao i ljudi sa Akademije vaspitačko-tehničkih studija iz Niša, konstruisali u svojoj radionici proizvod koji ne postoji na tržištu! Od stare bicikle, dinara, reglera konstruisali su bicikl koji sam sebe pokreće, stvara struju kojom možemo puniti telefon, lap-top, uključiti sijalicu. Zbog pametne konstrukcije, bicikl se nikad ne prazni, pa je ujedno i ekonomičan, a što je veoma bitno stvara obnovljivu energiju, pa je kompanija EcoMachines i ekološki odgovorna, kaže za Radio Koprijan direktorka Srednje škole Žitoradja Milica Andrejev.

Republičko takmičenje počelo je juče u Beogradu, u organizaciji “Dostignuća mladih”, a završava se sutra.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *