Koncert Simfonijskog orkestra “Jesenice” iz Slovenije u Javnoj biblioteci u Doljevcu

Kreativni, inovativni, zabavni, jednom rečju nesvakidašnji program Javne biblioteke u Doljevcu nastavlja da privlači sve više publike. Ono što do sada nije bilo vidjeno u našem kraju, postaje polako deo standardne kulturne ponude za stanovnike ne samo opštine Doljevac već i šire, čime Javna biblioteka krči put ka istaknutim institucijama iz kulturne delatnosti u našoj zemlji. Iako ne potiče iz poznatih urbanih centara kulture, to ne sprečava njeno rukovodstvo da svojim radom pokaže da i male sredine, poput naše, mogu da privuku publiku za ozbiljne umetničke sadržaje, ali i da istaknute umetnike, i to ne samo one iz naše zemlje, već i iz inostranstva, dovede u seosku sredinu, gde će naići na izuzetan prijem kod publike, koja i te kako ume da prepozna i ceni kvalitet.

S tim u vezi u Doljevac u subotu 18. juna stiže Simfonijski orkestar “Jesenice” iz Kranjske Gore iz Slovenije. Koncert ovog orkestra koji ima tradiciju dugu 140 godina  za stanovnike opštine Doljevac biće besplatan, kao uostalom i većina sadržaja koje Javna biblioteka organizuje. U naš kraj dolazi čak 60 muzičara koji čine orkestar “Jesenice”. Vokalni solista biće Nina Smole, a dirigent je Dejan Riht. Koncert počinje od 19 časova.

Inače, pored Doljevčana, priliku da uživaju u muzici, tokom jednog sata koliko koncert traje, imaće još samo stanovnici dva grada u našoj zemlji, Kruševac i Niš. To je, ističu u Javnoj biblioteci, razlog više da dodjete na koncert i prilika koja se ne propušta.

 

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *