Korona ipak zaustavlja i Leoni u Malošištu

U skladu sa novonastalom situacijom sa virusom korone i prilagodjavanjem rada institucija, preduzeća i organizacija, čiji je posao do sada bio organizovan u tri smene, iz Sindikata Nezavisnost Leoni koji posluje u kompaniji u Prokuplju, radnicima je stiglo obaveštenje da se u narednom periodu očekuje planski prestanak rada koji će se odvijati po segmentima, ali detaljniji planovi nisu saopšteni.

Dok se to ne desi, radnicima koji su ove nedelje u drugoj i trećoj smeni, a imajući u vidu Uredbu Vlade RS o zabrani kretanja od 20 časova do 5 časova ujutru,  biće omogućen nesmetan dolazak i odlazak s posla u skladu sa propisanim pravilima, stoji u saopštenju Sindikata.

Za sada se, kako ističu, ne zna da li će i kada radnicima biti isplaćene zarade za vreme privremenog prestanka rada, ali se kaže da će obaveštenje o tome zaposlenima biti predočeno u najkraćem mogućem roku, jer je sve još uvek u fazi planiranja.

Fabrika Leoni u Malošištu, kako smo jutros saznali u petak će takodje redukovati svoj rad. Naime, kako smo saznali od pojedinih zaposlenih, njima je pročitano obaveštenje u kome se kaže da će od 20. marta veliki broj radnika, koji rade na projektu BMW-a, prekinuti rad. Rad će, kako dodaju, biti obustavljen mesec dana, do 19.aprila.

A kako pišu Južne vesti, Leoni će sutra, u niškom pogonu, takodje privremeno prekinuti proizvodnju.

Zvaničnog obaveštenja ove kompanije još uvek nema.

 

2 thoughts on “Korona ipak zaustavlja i Leoni u Malošištu”

  1. Nije istina da fabrika prestaje sa radom. Prestaje segment BMW jer su u svetu nalizili tako, drugi segment u fabrici JAGUAR i dalje radi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *