Leoni privremeno prestaje sa radom zbog pandemije?

U skladu sa novonastalom situacijom sa virusom korone i prilagodjavanjem rada institucija, preduzeća i organizacija, čiji je posao do sada bio organizovan u tri smene, iz Sindikata Nezavisnost Leoni koji posluje u kompaniji u Prokuplju, radnicima je stiglo obaveštenje da se u narednom periodu očekuje planski prestanak rada koji će se odvijati po segmentima, ali detaljniji planovi nisu saopšteni.

Dok se to ne desi, radnicima koji su ove nedelje u drugoj i trećoj smeni, a imajući u vidu Uredbu Vlade RS o zabrani kretanja od 20 časova do 5 časova ujutru,  biće omogućen nesmetan dolazak i odlazak s posla u skladu sa propisanim pravilima, stoji u saopštenju Sindikata.

Za sada se, kako ističu, ne zna da li će i kada radnicima biti isplaćene zarade za vreme privremenog prestanka rada, ali se kaže da će obaveštenje o tome zaposlenima biti predočeno u najkraćem mogućem roku, jer je sve još uvek u fazi planiranja.

Fabrika Leoni u Malošištu u ovom dopisu nije pomenuta, ali su pretpostavke upućenih da se ovo obaveštenje odnosi i na njih.

Iz Sindikata su apelovali na smirenost i poštovanje smernica u zaštiti od virusa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *