Leoni u Malošištu i Jura u Nišu najverovatnije obustavljaju rad u četvrtak

Prema našim najnovijim informacijama fabrika Leoni u Malošištu sprovodi sve neophodne mere zaštite radnika u pogonima. Nezvanično saznajemo da će radnici raditi do četvrtka 26.marta kada će u firmi ostati samo neophodni administrativni službenici. Za sada nije poznato do kada će biti obustave rada. Kako smo ranije izveštavali radnici na liniji BMW su prestali sa proizvodnjom u petak 20.marta.

Radnici pogona fabrike Jura u Nišu prema nezvaničnim saznanjima radiće do četvrtka, 26.marta, a zatim će biti dobiti desetodnevno odsustvo. Kako nezvanično saznajemo, radnicima je već predočena obustava rada, ali se ne zna da li je to zbog aktuelne epidemije virusa korone, zbog smanjenja obima posla ili pak nedostatka repromaterijala.

Radnici koji rade drugu i treću smenu dobili su od preduzeća ispunjene dozvole za kretanje u vreme zabrane kretanja koje su datirane od ponedeljka 23.03. do četvrtka 26.marta 2020.godine.

Kako smo nezvanično saznali radnici niškog pogona Jure odmaraće do 6.aprila. Zaposleni imaju pamučne maske za zaštitu i rukavice, takođe obezbeđena su i sredstva za dezinfekciju ruku, saznajemo nezvanično.

2 thoughts on “Leoni u Malošištu i Jura u Nišu najverovatnije obustavljaju rad u četvrtak”

  1. Neznam kako ću biti tretiran u ovo vreme? Bojim se da će samo ta deset dana biti plaćeni a na posao će da ih pozovu onog momenta kad prestane vanredno stanje.Konsultacije sa advokatom su neizbežne a moj predlog je da podpišu plaćeno odsustvo na 80 ,/’ plate do početka rada (do poziva na posao). Pozz…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *