Likovni konkurs za učenike ovdašnjih srednjih škola donosi vredne nagrade EU PROGRESA

posterLikovni konkurs za učenike srednjih škola za 34  opštine u ovom delu Srbije, koji je raspisao Razvojni program Evropski PROGRES, na temu „Moj omiljeni evropski projekat“, otvoren je do 15.novembra. Iz Nišavskog okruga na konkurs se mogu javiti učenici iz opštine Doljevac, ali i  iz Aleksinca, Gadžinog Hana, Merošine i Svrljiga.

Konkurs se, uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, tradicionalno organizuje već jedanaest godina, s ciljem podsticanja kreativnog stvaralaštva među omladinom na jugu zemlje, a ovogodišnja tema ima za cilj da se mladi bolje upoznaju sa projektima, koje, u njihovom mestu, već deceniju unazad podržavaju EU i Vlada Švajcarske i tako doprinose boljem životu ljudi.

Drago nam je što već 11 godina održavamo tradiciju i pružamo mogućnost učenicima da iskoriste svo talenat. I ove godine biramo 12 najbojih radova koji će krasiti naš kalendar za 2018. godinu. Ideja nam je da na ovaj način promovišemo projete koje preko programa EU PROGRES realizujemo u Srbiji, te kao i proverima da li i koliko mladi prate i prepoznaju te naše aktivnosti, rekao je radio Koprijanu nacionalni menadžer programa EU PROGRES Marko Vujačić.

Pobednik iz ranijih takmičenja
Pobednik iz ranijih takmičenja

Autori najboljih radova, u zavisnosti od plasmana, biće nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima. Jedna škola koja bude proglašena za najbolju na osnovu angažovanja i predanosti u organizaciji takmičenja i poseta projektima, kao i broja podnetih radova, kao nagradu će dobiti laptop, projektor i prateću opremu, dok će profesori biti nagradjeni knjigama.

Proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija aktivnosti za iduću godinu biće organizovani u decembru. Detaljnije informacije o likovnom konkursu mogu se naći na vebsajtu Evropskog PROGRESA, a radovi se mogu slati poštom ili lično kancelariji Evropskog PROGRESA. Učešće na konkursu je besplatno.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *