Ljubić: Nove investicije-Uredjenje trotoara, izgradnja kolektora za otpadne vode, bazena za pijaću vodu, rekonstrukcija škole u Doljevcu

Predsednik privremenog organa opštine Doljevac Goran Ljubić u nedavnoj izjavi našem radiju najavio je nekoliko značajnih investicija za naš kraj.

Kako je istakao, 14 miliona dinara biće uloženo u postavljane behaton staza u Doljevcu, umesto već dotrajalog trotoara i to na potezu od prokupačke pruge do izlaza iz Doljevca ka Orljanu. Ugovor sa Ministarstvom lokalne samouprave koje finansira ove radove, već je potpisan, rekao je Ljubić, a u narednih desetak dana očekuje se raspisivanje tendera. Učešće lokalne samouprave je 4 miliona dinara, a resorno ministarstvo ulaže 10 miliona. Taj prostor pored toga što će biti pešačka staza, biće delom predvidjen i kao parkiralište, jer je primetno, naglašava Ljubić, da imamo problem sa parking prostorom duž glavne ulice, što će sada biti rešeno.

Dodao je da će biti uredjen i trg u Pukovcu, a podsetio je da je nedavno sa ministrom prosvete otvorio i vrtić u Pukovcu, a biće kaže i zamenjeni kotlovi za grejanje u Pukovcu. Najavljuje i realizaciju investicije koja se već nekoliko godina čeka, a to je kompletna rekonstrukcija zgrade škole u Doljevcu, vredna 144 miliona dinara. Kako kaže, očekuje da radovi najpre na fasadi počnu pre početka letnjeg raspusta, kako bi rekonstrukcija bila završena do početka nove školske godine.

Još dve značajne investicije, po njegovim rečima, su izgradnja dva bazena za pitku vodu na brdu u Kočanu, u šta će država uložiti 280 miliona dinara, a u narednih desetak dana biće, kaže, udaren kamen temeljac za izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, odnosno fekalne kanalizacije u Doljevcu.

Podseća da se nastavljaju i radovi na unapredjenju elektroenergetskog sistema u opštini Doljevac izgradnjom trafo-stanice u Kočanu, kao i zamena ukupno 170 drvenih bandera betonskim i to u Malošištu, Čapljincu i Perutini.

Ističe, da lokalna samouprava ima u planu još niz projekata, ali će, kako naglašava, detalje izneti kada budu utvrdjeni svi detalji planiranih poslova i potpisani potrebni ugovori.

2 thoughts on “Ljubić: Nove investicije-Uredjenje trotoara, izgradnja kolektora za otpadne vode, bazena za pijaću vodu, rekonstrukcija škole u Doljevcu”

  1. Da li je ikako moguce odraditi trotoar i u Sainovcu ili treba daleko bilo da izgubimo jos neki mladi zivot da se neko dozove pameti da nesto preduzme, s obzirom lokaciju skole gde nam deca moraju preci malte ne celo selo kako bi dosli do skole preko potreban nam je trotoar ili pesacka staza…Hvala.

  2. Mogli bi ste da obratite pažnju na drveća lipe u Doljevcu, godinama niko nije orezao te lipe, ljudima u kuće udara, suve i trule grane padaju na auta parkirana ispod njih. Malo da se posveti pažnja i tome ostalo ok

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *