Mali Maksim iz Belotinca dobro reaguje na terepiju dobijenu od turskih lekara

Jednoipogodišnji Maksim Milenković iz Belotinca, za koga je, s obzirom na to da je teško bolestan, prikupljan novac za neophodne preglede u Turskoj, posle osam dana boravka u renomiranoj klinici Acibadem u Instambulu, se sa roditeljima vratio u svoj rodni kraj. Maksimovi najbliži su puni nade da će se njegovo zdravstveno stanje znatno popraviti u narednom periodu, s obzirom na mišljenje turskih lekara nakon pregleda u Instambulu.

Ovaj mali borac dobro reaguje na propisanu terapiju turskih lekara, te već šest dana nema epi napade, kojih je ranije bilo i po desetak dnevno, rekao je Radio Koprijanu Saša Miljković iz Belotinca, koji je sve vreme aktivno učestvovao u prikupljanju novca za lečenje. Potrebne su ipak dodatne analize u Sloveniji, koje finansira naš RFZO, pa će, nakon toga, za nekoliko meseci Maksim, kako je Miljković rekao, opet u Tursku na dalje lečenje. Kaže takodje, da je mišljenje turskih lekara da je dete u Srbiji pogrešno lečeno.

On se u ime roditelja, Bojana i Jovane, još jednom zahvalio svima koji su podržali ovu akciju.

Ukoliko bude pokrenuta nova akcija prikupljanja sredstava javnost će, kaže,  biti blagovremeno obaveštena.

Podsetimo, ovaj mališan sa svega mesec i po dana života imao je prve zdravstvene probleme. Tada je dobio epi napad, što je dovelo do velikih poteškoća u njegovom daljem razvoju. Maksim se hrani pomoću gastro-stome, ne može samostalno da drži glavu, da sedi, ne koristi ekstremitete i ne može da govori. Pre odlaska u Tursku, lečen je na klinikama u Nišu i Beogradu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *