Maskenbal predškolaca u Doljevcu u petak 31. maja

Pripreme za maskenbal u organizaciji predškolske ustanove “Lane” iz Doljevca ulaze u završnu fazu, tako da će u petak 31. maja, 210 mališana iz svih predškolskih, kao i nekoliko mešovitih grupa prodefilovati doljevačkim ulicama. Slogan ovogodišnje manifestacije  je „Pozvao je maj sve bube na čaj“, što znači da će ovdašnji mališani biti kostimirani u pčelice, bumbare, mrave, bubamare i mnoge druge insekte, kao i u šareno  cveće koje krasi polja, mesto okupljanja ovih buba.  Danas su inače,  deca sa svojim vaspitačicama imala generalnu probu u Javnoj biblioteci u Doljevcu.

Defile učesnika  maskenbala, 32. po redu, krenuće u petak već ustaljenom maršutom od zgrade vrtića u Doljevcu do Javne biblioteke u 10:30 časova. Za to vreme deonica puta kroz centralnu doljevačku ulicu biće zatvorena za saobraćaj, oko pola sata.

Program protkan igrom, šarenilom kostima i radosnom dečjom grajom, počinje u 11 časova u velikoj sali biblioteke, a maskenbal se održava uoči 32.godišnjice predškolske ustanove „Lane“ 01. juna.

Naime, predškolsko vaspitanje dece u opštini Doljevac počelo je, sada već davne 1971.godine, kada je otvorena prva vaspitna grupa, koja je bila je formirana pri OŠ u Doljevcu i to je bila generacija 1966/1967. god. Sada ova ustanova za boravak i obrazovanje najmladjih broji 15  grupa, a  novu školsku 2019/2020. godinu dočekaće u dva nova objekta u Doljevcu i Pukovcu.

Inače, pored maskenbala vrtić tokom  meseca juna planira još dve manifestacije, koje su prvi put organizovane prošle godine, Plesne igre i Sportske igre.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *