Medijsko prelistavanje sa Dragoljubom Petrovićem Dražom u EU info kutku

EU info kutak u Nišu organizuje novo „Medijsko prelistavanje sa…“ koje je zakazano sa glavnim i odgovornim urednikom lista Danas, Dragoljubom Dražom Petrovićem, u petak, 31. januara od 17 časova u prostorijama EU info kutka u Nišu.

Ovom prilikom ćemo sa urednikom Danasa prelistavati vesti u medijima koje su bile najaktuelnije od početka godine, uz poseban osvrt na to kako i zašto se često dešava da o istoj temi mediji sasvim različito izveštavaju. Analiziraćemo kakve poruke šalju mediji, kome ih upućuju i kako čitaoci, gledaoci i slušaoci prihvataju informacije koje im dolaze posredstvom medija. Jedna od tema razgovora biće značaj medijske pismenosti i mehanizmi kojima možemo doći do boljeg razumevanja vesti i prepoznati medijske manipulacije kojima smo često izloženi – kažu u najavi događaja iz Eu info kutka Niš.

Ideja EU info kutka je da za svako „Medijsko prelistavanje sa…“ ugoste po jednog stručnjaka iz oblasti medija koji će sa publikom otvoreno razgovarati o značajnim temama o kojima su mediji u prethodnom periodu izveštavali. Pokušaće da otkriju šta sve čini medijsku poruku i šta stoji iza nje, na koji način treba „dešifrovati“ vesti i uvek biti na tragu tačnih i relevantnih informacija.

Prisustvo „Medijskom prelistavanju sa Dražom Petrovićem“ je besplatno za zainteresovane građane. Iz organizacionih razloga i zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti dolazak na officenis@euinfo.rs ili 018/254-461, najkasnije do 30. januara u 19 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *