Medjarac ponovo predsednik opštine Doljevac

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dejan Smiljković, predsednik SO DOljevac

Današnjom konstitutivnom sednicom SO Doljevac predsedavao je Tomislav Mitrović,najstariji odbornik u novom sazivu.Kao što je poznato lokalni parlament u Doljevcu broji 37 odbornika,od toga 27 mandata je pripalo listi „Aleksandar Vučić-Srbija pobedjuje“, koju je predvodio aktuelni predsednik opštine Goran Ljubić. Po četiri mandata osvojile su koalicije SPS-Dveri i DS-SDS.Ovoga puta sa 2 mandata u parlament je ušla Srpska radikalna stranka.Upravo se prvi za reč javio odbornik SRS-a Goran Jocić, koji je pohvalio rad Opštinske uprave u vreme proteklih izbora i naglasio da njihova stranka nije imala zamerki na sprovodjenje i tok proteklih izbora.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Goran Jocić, odbornik SRS-a

Po njegovom izlaganju izabrana je verifikaciona komisija  koja je utvrdila da su sva uverenja odbornicima ispravna.Po verifikaciji mandata na predlog 27 odbornika SNS-a, za predsednika SO Doljevac sa 33 glasa za ,jednim protiv i uz tri uzdržana , izabran je Dejan Smiljković. Inače Smiljković je u proteklom periodu bio direktor JKP Doljevac. Za njegovog zamenika izabran je Tomislav Mitrović. Odbornici su  za sekretara SO izabrali Sladjanu Jovanović,koja je i ranije obavljala iste poslove.

medjarac
Goran Ljubić, predsednik opštine Doljevac

Za predsednika opštine po četvrti  put za redom predložen je, a zatim i izabran, Goran Ljubić Medjarac, koji je dobio poverenje 32 odbornika uz 3 glasa protiv i 1 nevažeći listić. Za zamenika predsednika izabran je magistar ekonomskih nauka  Miloš Vukotić, koji je ovu funkciju obavljao i do sada.

Na kraju na predlog predsednika opštine izabrani su i članovi Opštinskog Veća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *