“Medju javom i med snom”: Pohvale za doljevačke profesore

Ideja okupljanja i promocije književnih stvaralaca, prosvetnih radnika koji pišu za decu nastala u Doljevcu pre dve decenije, odavno je izašla iz lokalnih okvira, ali i postala vrlo popularna medju nastavnicima. Tome u prilog svedoči i činjenica da je krajem prošle nedelje ova tema okupila veliki broj ljubitelja lepih reči i dobrih rima na književnoj večeri održanoj na Filološkom fakultetu u Beogradu, u okviru 61. Republičkog seminara prosvetnih radnika.

Književno veče doljevačkih profesora, održano u okviru ovog Republičkog seminara  naišlo je na odličan prijem  kod publike u Beogradu, čime su priču o dugogodišnjoj doljevačkoj manifestaciji „Susreti prosvetnih radnika, književnih stvaralaca za decu“, učinili bližom mnogima, a pre svega deci,  trudeći se da na taj način premoste sve veći jaz izmedju današnjih generacija i njihovih profesora.

„Medju javom i med snom“ je bila tema ovogodišnjeg predstavljanja naših profesora, a njihovi nesvakidašnji nastupi  privlače sve više publike, s obzirom na to da ova zabavna družina svakim novim predstavljanjem podiže lestvicu kreativnosti u organizaciji književnih večeri na viši nivo, zadajući tako težak zadatak i drugima i sebi.

Inače, u realizaciji ovog dogadjaja učestvovali su profesori Desa Randjelović u ulozi Mire Alečković, Tanja Stojanović u ulozi Desanke Maksimović, Dejan Mitrović, kao Dositej Obradović, a zanimljive uloge bile su poverene i Danijeli Stojanović, Suzani Perić, Jeleni Stojković, Miroslavu Stojkoviću. Ovoga puta, pored ovdašnjih profesora, u programu su učestvovali i niška književnica Violeta Jović, djaci OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ iz Beograda i specijalni gost Ljubivoje Ršumović. Voditelj programa bio je Vlasta Cenić.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *