Miroljubu Mići Vuliću Petrovdanska povelja za slavu opštine Žitoradja

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Petrovdan,a ovaj praznik se naročito svečano obeležava u Žitoradji, kao slava te opštine. Program povodom proslave  počeo je već u toku pre podneva održavanjem liturgija, obraćanjem rukovodstva opštine i dodelom priznanja. Petrovdanska povelja uručena je ove godine Miroljubu Mići Vuliću za izuzetan doprinos razvoju kulture, očuvanju tradicije i doprinos u promociji opštine Žitorađa.

Miroljub Mića Vulić, je bio i ostao, kako je danas rečeno  prilikom uručenja priznanja alfa i omega  kulture u opštini Žitoradja, dugogodišnji direktor Predškolske ustanove i Doma kulture, odličan pisac, fotograf, sportista, zapažen i uspešan  u rukometu i i fudbalu, poznati sportski rukovodilac i radnik u kulturi.   Miroljub Mića Vulić, neposredno po dobijanju priznanja govorio je za radio Koprijan.- Danas je za mene vrlo poseban i radostan dan, s obzirom na to da sam dobio ovo  priznanje koje mi mnogo znači i to baš na rodjendan. To mi je podstrek više da nastavim da dajem svoj doprinos u razvoju kraja u kojem živim. Vulić je inače inicirao  i organizovao čitav niz raznih kulturnih manifestacija koje su bile vrlo rado prihvaćene i posećene poput “Susreta sela”, “Prvog glasa Dobriča”, “Autora pisane reči opštine Žitorađa”. Dobitnik je Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za nesebičan, predan i dugotrajan rad i  doprinos u širenju kulture. Napisao je knjige “Fudbalski klub Zadrugar Žitorađa” , “Razglednica opštine Žitorađa”, “Zavičajna nadahnuća”, “50 godina rukometa u Žitorađi”, kao i najnovije, jedinstveno delo na ovim prostorima “Dobričko pero” koja sublimiše sve pisce iz Dobriča i to njih 98. –Zvuči neverovatno da ova mala sredina ima toliko autora, ali ih ima i svi oni našli su svoje mesto na preko 300 stranica moje najnovije knjige, dodaje Vulić.

Inače, Petrovdanske zahvalnice i pohvalnice uručene su danas i zaslužnim ustanovama i pojedincima, a medju njima su najbolji djaci osnovne i srednje škole u Žitoradji, sportisti, ustanove i pojedinci zaslužni za privredni razvoj ove opštine i doprinos razvoju kulturne scene i promocije tog kraja. Petrovdansku plaketu Opština Žitorađa dodelila je ove godine Stamenu Milovanoviću za izuzetan doprinos razvoju kulture i pisane reči.

J.Kozomara

One thought on “Miroljubu Mići Vuliću Petrovdanska povelja za slavu opštine Žitoradja”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *