MUP apeluje da vlasnici svoje odružje drže pod ključem, od sutra trodnevna žalost u Srbiji, nastava u OŠ u Doljevcu za sutra regularna

Zbog jučerašnje nezapamćene tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu kada je učenik sedmog razreda pucao i ubio osam učenika i radnika obezbeđenja, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vlasnike oružja da svoje oružje drže savesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlašćenim licima, a posebno deci.

Takođe, apelujemo da vlasnici oružja provere da li oružje drže nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje učine nedostupnim drugim licima, posebno deci.

U narednom periodu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeće sve mere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici oružja drže oružje u skladu sa važećim propisima o oružju – razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavesno, tako da može doći u posed neovlašćenih lica i ugrozi bezbednost ljudi, oružje će se oduzeti i podneće se zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju i municiji, naglašavaju iz policije.

Inače, zbog ovog tragičnog dogadjaja petak, 5. maj, subota, 6. maj i nedelja, 7. maj biće Dani žalosti u Srbiji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Zbog celokupne situacije prosvetni sindikati za sutra najavljuju obustavu rada u školama.

Kako su nam rekli u doljevačkoj Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” za sada nema konkretnih smernica oko promene odvijanja nastave za sutrašnji dan, te naglašavaju da će učenike i roditelje obavestiti ukoliko dodje do nekih promena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *