Na kuću policajca iz Samarinovca bačen kamen i polomljen prozor

Na kuću policijskog službenika sa incijalima M.S iz sela Samarinovac u opštini Žitoradja, inače službenika PS u Žitoradji, bačen je kamen i polomljen prozor na jednoj od soba. Učinioci ovog dela nisu poznati, a incident se dogodio, prema našim saznanjima u ponedeljak. Još uvek nema zvaničnog saopštenja policije o ovom dogadjaju.

Ipak, Nezavisni sindikat policije, ispostava u Prokuplju izdao je tim povodom saopštenje za javnost u kome se kaže:

Da je posao policijskih službenika težak i rizičan i da prilikom intervencija dolazi do napada na nas i nije neka novost, ali da kriminalci ne biraju sredstva, prete i uznemiravaju porodice policajaca izgleda da je postalo sve učestalije.

Najnoviji incident se dogodio pre nekoliko dana kada je nepoznata osoba kamenom polomila staklo na prozoru dečje sobe porodične kuće policijskog službenika M.S. iz sela Samarinovac, pripadnika PS Žitorađa.

Da li događaj ima veze sa nedavnim hapšenjem lica za kojim je raspisana potraga zbog izvršenja više teških krivičnih dela utvrdiće istraga, ali je sigurno da kriminalci ne biraju sredstva da uplaše pol.službenike koji predano i pošteno rade svoj posao, stoji u saopštenju.

Dokaz za to je i nedavno paljenje privatnog vozila kriminalističkog policajca PU u Prokuplju, kada su oštećena još dva vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Ovom prilikom poručujemo da nas niste uplašili i odgovorićemo još žešće i odlučnije, a od nadležnih državnih organa tražimo da preduzmu sve mere i radnje kako bi zaštitili naše kolege, stoji na kraju saopštenja.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *