Najteža lubenica na Dobričkoj bostanijadi 22 kilograma i 140 grama

Denis Vukić iz Mekiša ovogodišnji je pobednik Dobričke bostanijade,  koja se po tradiciji održava u ovom naselju doljevačke opštine već sedamnaest godina,  s obzirom na to da je uspeo da proizvede najtežu lubenicu ove sezone. Lubenica koju je on proizveo  težila je 22 kg i 140 grama, što je ovoga puta bilo dovoljno za titulu, dok je najtežu dinju od 11 kg i 210 grama imao  mekišanin Stefan Stojković. Najbolji poljoprivredni proizvodjač je Silvana Živković, takodje iz Mekiša. Da nije bitan samo kvantitet, nego i kvalitet,  dokazao je sinoć tokom trajanja ove manifestacije, Martin Kocić iz Držanovca, koji je proizveo najsladju lubenicu sa 12,8 odsto šećera.

Bostan 4 –U  takmičarskom delu učestvovalo je dvadesetoro izlagača uglavnom iz Mekiša i Držanovca, a pobednici u svim kategorijama nagradjeni su vrednim robnim nagradama, rekao je radio Koprijanu, Bogi Mitić, direktor Javne biblioteke, koja je i ove godina organizovala ovu manifestaciju.- Inače, slogan manifestacije bio je i ovoga puta „I lubenica srce ima“.

Bostan 1Birana je i Mis bostanijade. –Tu laskavu titulu ponela je Teodora Slavković iz Mekiša, a prva i druga pratilja su ove godine Kristina Mladenović iz Malošišta i Dajana Stamenković iz Niša. Mis šarma je Andjela Slavković iz Mekiša, dodaje Mitić. Najlepše devojke nagradjene su novčanim nagradama, vaučerima za ulepšavanje, kao i kartama za Akva park u Doljevcu.

Bostan 3Bogat kulturno umetnički program se svake godine podrazumeva, pa je tako bilo i sinoć, a uz igru i pesmu mnogobrojni posetioci  dočekali su i novi dan. Specijalni muzički gost bio je Stevan Andjelković.

Bostan 2Organizatori Dobričke bostanijade bili su Javna biblioteka i MZ Mekiš, a pokrovitelj, kao i svake godine, opština Doljevac.

 

J. Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *