Nastavak usluge „Pomoć u Kući“ u opštini Doljevac zahvaljujući sredstvima iz lokalnog budžeta

Usluga „Pomoći u kući“ za stare i bolesne iz opštine Doljevac biće nastavljena i ove godine zahvaljujući sredstvima koje je izdvojila iz budžeta lokalna samouprava Doljevac. Kako kaže načelnica opštinske uprave Doljevac Gordana Cvetković potpisan je ugovor sa Udruženjem „Inkluzija danas“ koje  pruža ovu uslugu.

Prema projektu  šest gerontodomaćica, narednih meseci, brinuće o 15 osoba kojima je potrebna pomoć u pripremi hrane, nabavci lekova i drugih potrepština i ćišćenju kuće, pet dana u nedelji. Obuhvaćeno je 90 korisnika sa naše teritorije.

Ovo će biti sedma godina za redom kako se realizuje usluga „Pomoć u kući“, a koja podrazumeva pružanje pomoći osobama preko 60 godina starosti i osobama sa invaliditetom, osobama sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama, a u cilju smanjenja siromaštva što je od izuzetnog značaja za tu kategoriju stanovništva- kaže načelnica Cvetković.

Aktivnosti usluge pomoć u kući usmerene su ka održanju i unapređenju kvaliteta života korisnika. Realizacijom aktivnosti usluge pomoć u kući obezbeđuje se odgovarajuća nega i pomoć koja je u skladu sa procenom potreba korisnika.

Gordana Cvetković dodaje da uslugu Pomoć u kući realizuje gerontodomaćica sa završenom obukom po akreditovanom programu za pružanje usluge pomoć u kući, a koju sprovodi Udruženja „Inkluzija danas“ iz Prokuplja. Angažovano lice u direktnom radu sa korisnikom realizuje aktivnosti, po vrsti i u trajanju u skladu sa individualnim planom usluge.

Kako do usluge?

Procedura za prijem započinje zahtevom za pružanje usluge pomoć u kući. Nakon neposrednog primanja zahteva od strane korisnika ili uputa od strane Centra za socijalni rad vrši se početna procena potreba. Zahtev za pružanje usluge pomoć u kući možete podneti u Centru za socijalni rad Doljevac.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *