Nedelja Crvenog krsta-Brojne aktivnosti doljevačke organizacije

U okviru obeležavanja nedelje Crvenog krsta, od 8. do 12.maja, doljevačka organizacija održala je  prva sednica Skupštine Crvenog krsta Doljevac. Nakon Izveštaja o radu i pregledu aktivnosti u prethodnoj godini, razmatrani su i usvojeni kalendar i plan aktivnosti Crvenog krsta za 2023. godinu. Dodeljena su i priznanja za doprinos u radu dugogodišnjim saradnicima.

Kako kažu iz doljevačke  organizacije ove nedelje slave  hrabrost i posvećnost volontera i zaposlenih, čije aktivnosti i predan rad omogućavaju ublažavanje ljudske patnje, spasavanje života i doprinose jačanju otpornosti zajednice. Crveni krst Doljevac u okviru Nedelje Crvenog krsta realizovaće brojne aktivnosti, među njima je i tradicionalni kviz znanja „Šta znaš o Crvenom krstu?“, a nadmetaće se školarci OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac. Za učesnike biće obezbeđene prigodne nagrade, a takmičenje biće organizovano do kraja meseca maja.

  • U nedelji Crvenog krsta najviše spominjemo humanosti Anri Dinana, osnivača Pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca koji je prerastao u najveći međunarodni humanitarni pokret, koji danas broji 192 nacionalna društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca širom sveta, da probudimo svest deci o humanosti pre svega i koliko nas dobra dela cine ljudima u današnjim vremenima- dodaju volonteri ove organizacije.

Volonteri i zaposleni Crvenog krsta Doljevac sproveli edukaciju na temu “Istorijata Crvenog krsta” i to za učenike 3. i 4. razreda, a posetili su odeljenja u Doljevcu, Pukovcu, Malošištu, Mekišu, Čapljincu, Orljanu, Belotincu, Šarlincu, Knežici i Kočanu.

Kako dodaju planirane su brojne aktivnosti kako bi na pravi način obeležili Nedelju Crvenog krsta poput održavanja edukativnih radionica i podele flajera, širenju znanja o ovoj humanitarnoj organizaciji  pokazujući aktivnosti organizacije i isticanje originalanog, inovativnog i neobičnog pristupa Crvenog krsta u odgovoru na humanitarne izazove.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *