Nevreme napravilo haos, odleteo krov škole u Belotincu

Deo krova škole u Belotincu

Crepovi sa kuća i grane sa drveća leteli su kasno sinoć i noćas po opštini Doljevac usled olujnog nevremena koje je zahvatilo veći deo Srbije, pa i opštinu Doljevac. Najgore je u našem kraju, po svemu sudeći, prošao Belotinac. Zgrada škole u tom selu doljevačke opštine ostala je bez krova i to nedavno postavljenog pri rekonstrukciji škole. Deo limene konstrukcije završio je i na obližnjem drveću, kao i na okolnim kućama i automobilima. Olujni vetar čupao je i stabla drveća iz zemlje u tamošnjem školskom dvorištu, a tom prilikom oštećena je i ograda oko škole. O oštećenjima su obavešteni nadležne opštinske službe, izvodjač radova, kao i nadzorni organi.

Školsko dvorište u Belotincu

JKP skipovima uklanja grane sa saobraćajnica, a kako kažu u ovom preduzeću, najteža je situacija tokom noći bila u Belotincu. Trenutno njihove ekipe rade na uklanjanju granja u blizini mosta ka Čečini na Južnoj Moravi.

Stradale su i fasade pojedinih kuća. Štete ima i na plastenicima po Šarlincu, ali i u susednom Voljčincu u opštini Žitiradja.

Neveme je pokidalo i žice na banderama kao što je to bio slučaj u Gornjem Doljevcu. Brzom intervencijom nadležnih ekipa EDS-a ova havarija je sanirana i tako sprečeno da žice pod naponom izazovu još veće probleme. Inače, od noćas su ekipe EDS-a sve vreme angažovane na terenu na saniranju kvarova, kojih je preko sedamdeset. Struje ima u većem delu opštine, ali ima i prekida u snabdevanju el.energijom. Otežan je i internet saobraćaj. I Radio Koprijan nije u mogućnosti da emituje program, s obzirom na to da su oštećeni naši sistemi na Orljanskom brdu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *