home Društvo, Vesti Nove nagrade za naše djake

Nove nagrade za naše djake

A iako su od početka godine stale mnoge vannastavne aktivnosti u školama zbog pandemije, bilo je ipak lepih dogadjaja, zanimljivih takmičenja na kojima su ovdašnji djaci iskazali zavidne uspehe.

Medjunarodni projekat „Čitalići“, u kojem naši učenici redovno učestvuju, bio je uspešan za dve učenice škole u Belotincu, s obzirom na to da su osvojile drugo i treće mesto u kategoriji „Čitalići- kreativci“, za svoje dnevnike čitanja.

Ena Stojanović, učenica 5/10 odeljenja u Belotincu, nastavnice srpskog Tanje Stojanović, osvojila je drugo mesto, dok je učenica 3/15 odeljenja, takodje u Belotincu, Tea Stojanović, učitelјice Zorice Petrović, osvojila treće mesto. Pohvaljeni su radovi Vasilija Živkovića, Staše Ranđelović i Aleksandra Ranđelovića.

U rodnom gradu Čitalića, u Aleksincu 12. i 13. septembra biće održana Medjunarodna smotra čitalaštva na kojoj će biti dodeljene ove nagrade.

A pred kraj prošle školske godine u Kragujevcu je bilo raspisan konkurs za izbor najlepše pesme na temu „Želim da budem dete“. Na konkurs su se javili i naši djaci, članovi literarne sekcije. I otuda stižu lepe vesti, jer je Magdalena Mitrović iz Doljevca osvojila  drugu nagradu za pesmu koju je napisala na tu temu. Uručenje ove nagrade mladoj doljevačkoj pesnikinji planirano je za oktobar u Kragujevcu.

J.K.

One thought on “Nove nagrade za naše djake

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *