Novi književni naslovi u doljevačkoj Javnoj biblioteci

Najnoviji  književni naslovi obogatiće ponudu doljevačke Javne biblioteke, tako da se i u ovoj godini nastavlja sa dobrom tradicijom uvećanja književnog fonda ove kulturne ustanove. Ako se tome pridodaju i povoljne cene godišnje  članarine, puno je razloga da , ukoliko već niste, postanete njen član. Duhovna nadogradnja je ulaganje u budućnost i za nečinjenje po tom pitanju nema opravdanja.

Za najbrojnije čitaoce –  srednjoškolce nabavljena je lektira za srednju školu, ali kupljeno je puno novih  naslova,  bestselera, kaže za radio Koprijan, Mirjana Stojanović bibliotekarka. “Arzamas“ Ivane Dimić, dobitnice NIN-ove nagrade za roman 2016. godine je štivo koje naša sagovornica izdvaja iz najnovije ponude. -Još puno knjiga pre svega domaćih, ali i stranih autora možete  od sada naći na policama ove kulturne ustanove.  Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović  recimo Nemanjići – Dva orla i U ime oca, niz knjiga Dejana Lučića najpoznatijeg domaćeg pisca o teorijama zavere svih vrsta, kao i Vanja Bulić i knjige Simeonov Pečat i Zašto Bog nema auto. U ponudi su od ovih dana i štiva proizašla iz pera Lazara Ristovskog, Mirjane Bobić Mojsilović  i Isidore Bjelica. Isto tako i najnoviji i jako tražen roman Paola Koelja Špijunka, kaže bibliotekarka.

Dodajmo i to da je obezbedjen i niz pogodnosti  za pojedine kategorije članova. Djaci prvaci mogu postati članovi biblioteke besplatno, kao i dobrovoljni davaoci krvi i invalidi. Školarci od 2.do 8.razreda, za godišnju članarinu plaćaju 100,00 dinara, srednjoškolci i studenti 200,00, a svi ostali 400,00 dinara.

Radno vreme biblioteke je od 7 do 15. časova do završetka zimskog raspusta, a  nakon toga radiće se u dve smene od 7 do 20 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *