Novi kotao za grejanje za školu u Malošištu

Škola u Malošištu
Škola u Malošištu

Odeljenje doljevačke OŠ „Vuk Karadžić“ u naselju Malošište ovog leta rešiće veliki problem, koji je imao prethodnih godina sa dotrajalim kotlom za daljinsko grejanje, starim 40-tak godina. Naime, ovih dana počinju radovi na postavljaju potpuno novog kotla na pelet, tako da će djaci ovog doljevačkog naselja novu grejnu sezonu spremno dočekati, rekao je radio Koprijanu direktor ove obrazovne ustanove Goran Ilić. Sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete, a vrednost radova je više od 4 miliona dinara.

-Pored toga, u Malošištu je već zamenjenja dotrajala stolarija, početkom ove godine, tako da je, ističe direktor Ilić, ova škola dobila sasvim novo ruho, a što je najbitnije iduće zime neće biti nikakvih problema sa grejanjem.

Inače, u poslednje vreme, kako ističe naš sagovornik,  puno je uradjeno  po pitanju renoviranja ovdašnjih obrazovnih ustanova, a u tom pravcu će se nastaviti i u narednom periodu. –Ministarstvu prosvete upućen je još jedan projekat, kojim se predvidja potpuno renoviranje unutrašnjeg prostora matične škole u Doljevcu, poput zamene utrašnje stolarije, podova, osvetljenja i izolacije,  a procenjena vredost  radova je oko 10 miliona dinara. Taj projekat se, u Ministarstvu prosvete, još uvek razmatra.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *