Novogodišnji ukrasi nastali na kreativnim radionicama u PU “Lane” biće prodati u humanitarne svrhe

Približavaju se novogodišnji i božićni praznici, pa se intenziviraju zanimljive aktivnosti mališana u PU „Lane“ u doljevačkom kraju. Uveliko su u toku radionice na kojima se prave novogodišnji ukrasi i čestitke, pripremaju se predstave na nivou grupa, kao i centralni dogadjaj karakterističan za kraj svake godine, novogodišnja predstava i podela paketića.

Kreativna radionica u Doljevcu

Planirano je da u utorak, 24. decembra za svu decu iz vrtića, kao i predškolce u doljevačkom Domu kulture od 10 časova bude prikazana predstava za decu, a tada im u posetu dolazi i Deda Mraz, te ih očekuje i podela novogodišnjih paketića, koje pripremaju roditelji.

Da misle i na one svoje drugove koji žive u nezavidnim uslovima, govori i podatak da su i ove godine, u skladu sa svojim mogućnostima, deca donirala slatkiše, od kojih će Crveni krst napraviti poklone za mališane iz siromašnih porodica. Slična akcija organizovana je i u svim školskim odeljenjima naše opštine.

Takodje, kao nam je rečeno u Predškolskoj ustanovi „Lane“ krajem decembra biće organizovana prodajna izložba ukrasa i čestitki koji će nastati tokom kreativnih radionica, a novac će biti doniran u humanitarne svrhe za drugaricu iz predškolskog odeljenja u Pukovcu, iz porodice Aleksić, koja je nedavno, u požaru koji je izbio u njihovom domu, izgubila sve.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *