Novogodišnjim predstavama mališani obeležili kraj godine!

Učenicima osnovnih i srednjih škola počeo je  prvi deo zimskog raspusta, koji obuhvata novogodišnje i božićne praznike i trajaće do 8. januara. Đaci će tako imati 10-dnevni predah od škole, a u klupe se vraćaju 9. januara. Ali učenici su kraj ovogodišnjeg druženja proslavili su prigodnim novogodišnjim predstavama uz podelu paketića.

Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ odeljenja u Malošištu priredili su zanimljive predstave svojim vršnjacima, ali na kraju ih je posetio i Deda Mraz koji im je podelio novogodišnje poklone.

Novogodišnja predstava učenika I, II i III razreda

Kako kaže učiteljica II-12 razreda Jelica Vasić ove godine pored predstave koju je pripremila zajedno sa učiteljicama Snežanom Milošević, Mirom Pejčić i Nevenom ilić, ideja je bila i da obraduju decu paketićima.

  • Deca su donela po neki konditorski proizvod i igračku, a mi smo to raspodelile, tako da je svako dete iz naših odeljenja dobilo novogodišnji poklon. To su simbolični paketići, ali deca su se veoma obradovala. Na priredbi su učestovala po dva deteta iz svakog odeljenja- rekla je učiteljica Jelica.

Prvaci su se međusobno darivali.

  • Učenici I -11 odeljenja su izvlačili papiriće sa imenima svojih drugara iz odeljenja i jedni drugima pripremali novogodišnje poklone- rekla je učiteljica Snežana Milošević.
Mališani iz škole u Malošištu koji pohađaju nastavu u Belotincu

Ona je dodala da su, nedavno, podržali akciju Crvenog krsta  i da su učenici od I do IV razreda sakupili veću količinu konditorskih proizvoda za sadržaj paketića koji su darivani deci korisnicima socijalne pomoći.

Učiteljica IV-12 odeljenja, Danijela Mitović, takođe je pripremila sa svojim učenicima novogodišnju predstavu, a paketiće su dobili učenici slabijeg socijalnog statusa.

  • Mi smo imali odeljensku novogodišnju priredbu sa nezaobilaznim Deda Mrazom i Novom Godinom i tada smo iznenadili pojedine učenike mog odeljenja i poklonili im paketiće, koje su njihovi drugovi pripremili od srca- istakla je učiteljica Danijela.
Učenici IV-12 odeljenja obradovali svoje drugare paketićima

Učiteljica Danijela Mitorivć ističe da „nekome malo, znači mnogo“ i trudi se da ovakvim postupcima decu nauči da je dati drugome jedan pozitivan postupak, da se trudi da izgradi međusobno poštovanje među decom i da ih nauči da su humanost i saosećanje jedna od najvećih vrlina.

Deda Mraz podelio paketiće

Ove godine, zbog radova na rekonstrukciji i adaptaciji škole u Malošištu, deca pohađaju nastavu u Belotincu. Tako da su učenici koji su smešteni pu prostorijama stare škole tu i organozovali novogodišnju priredbu i žurku, a učenici koji se nalaze u učionicama nove škole u Belotincu, u svojim odeljenjima pripremili su prigodan novogodišnji program i druženje.

Inače, školskim kalendarom je planirano da učenici imaju zimski raspust iz dva dela. Prvi deo za novogodišnje i božićne praznike i drugi deo nakon završetka prvog polugodišta.

Polugodište se završava 31. januara, te tako drugi deo zimskog raspusta počinje 1. februara, a đaci se u školske klupe vraćaju 12. februara, kada počinje drugo polugodište.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *