Obaveštenje za korisnike usluga Nacionalne službe za zapošljavanje o postupanju u periodu vanrednog stanja

Nacionalna služba za zapošljavanje će za vreme trajanja vanrednog stanja uvedenog u cilju sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja virusa COVID-19, a ceneći neophodnost da se građanima omogući ostvarivanje prava o kojima se odlučuje u postupcima pred Nacionalnom službom za zapošljavanje obezbedi ostvarivanje njihovih prava, ali bez ličnog kontakta, nego korišćenjem alternativnih vidova komunikacije, stoji u saopštenju koje je dostavljeno našoj redakciji.

U NSZ napominju da se sve informacije i način kako ostvariti odredjena prava nalaze se na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje: www.nsz.gov.rs u odeljku
SAOPŠTENJA – OBAVEŠTENJA ZA KORISNIKE USLUGA NACIONALNE SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE O POSTUPANJU U PERIODU VANREDNOG STANJA.

Ujedno, iz ove službe napominju da je radi efikasnijeg postupanja, potrebno da u tekstu mejla stranka precizno navede da li podnosi samo zahtev za prvo prijavljivanje ili i zahtev za novčanu naknadu. Isto iz razloga što se o zahtevu za novčanu naknadu odlučuje u posebnom postupku.

Takodje, kako ističu potrebno je da se uz obrasce zahteva pošalju i svu dokazu u jednom mejlu kako bi Nacionalna služba za zapošljavanje mogla da pristupi unosu i obradi podataka u informacionom sistemu.

Licima zainteresovanim za program samozapošljavanja kao i onima koji su već podneli zahtev za učešće u navedenom programu, NSZ će proslediti elektronskim putem Prezentaciju „Put do uspešnog preduzetnika“ i po dobijanju povratne informacije o prijemu iste, evidentirati realizaciju mere.

Elektronska pošiljka koja je na mejl adresu dospela svakog radnog dana do 15 časova smatra se primljenom i zavodi se istog dana. Elektronska pošiljka koja je na mejl adresu dospela radnog dana posle 15 časova ili vikendom, smatra se primljenom i zavodi se prvog narednog radnog dana.

Iz Nacionalne službe za zaposšljavanje upućuju korisnike i na najbitnije telefone i mejlove ove službe:
Informacije za nezaposlena lica i poslodavce.
Pozivni centar: 0800/300-301 (poziv je besplatan sa fiksnog broja telefona)
Telefon: 018/501-313
Pisarnica filijale: pisarnica. pisarnica.Nis@nsz.gov.rs
Posredovanje i prijave tražilaca zaposlenja Niš, Niška Banja, Merošina, Doljevac, Svrljig, G.Han:  018/501-258, Mirka.Petrovic@nsz.gov.rs
Dodatno obrazovanje i obuka: 018/501-275, Tamara.Milosevic@nsz.gov.rs
Programi zapošljavanja: 018/501-282, Natasa.Toncev@nsz.gov.rs
Radne dozvole: 018/501-248, Mirjana.Radojevic@nsz.gov.rs
Novčana naknada: 018/501-248, Mirjana.Radojevic@nsz.gov.rs

Po prestanku vanrednog stanja, kako dodaju, ažuriraće se evidencija o tražiocima zaposlenja.
.

2 thoughts on “Obaveštenje za korisnike usluga Nacionalne službe za zapošljavanje o postupanju u periodu vanrednog stanja”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *