Obrazovni centar u Doljevcu počinje sa radom u ponedeljak

Obrazovni centar u Doljevcu, svečano će biti otvoren u ponedeljak 02. septembra na dan početka nove školske godine. Istog dana sa radom počinju i rekonstruisani objekti za predškolce u Pukovcu i predškolce i školarce u Malošištu u zgradi tamošnje škole, koja odnedavno ima potpuno novi izgled. Ceremonija otvaranja Obrazovnog centra počinje u 9.časova ispred objekta, a očekuje se prisustvo velikog broja gostiju iz okolnih opština i  gradova.

Inače, u matičnu ustanovu Predškolske ustanove “Lane” u Doljevcu od ponedeljka kreće ukupno oko pedesetak mališana iz tri grupe, a uslovi za njihov boravak izgradnjom i opremanjem jednog ovakvog objekta mnogostruko su pobošljani i u skladu sa najnovijim standardima u toj oblasti.

Obrazovni centar prostire se na 2 000 kvadratnih metara, a namenjen je predškolcima sa naše teritorije, ali i srednjoškolcima iz doljevačkog kraja, kao i okolnih sela i gradova.

Nove i potpuno opremljene prostorije dočekaće i mališane u Pukovcu, njih pedesetak iz predškolske i mešovite grupe, kao i predškolce, ali i djake u Malošištu, jer su u prethodnom periodu  i zgrada vrtića u Pukovcu i objekat OŠ “Vuk Karadžić” u Malošištu, koji je jednim delom namenjen predškolcima,  u potpunosti rekonstruisani, a na dan početka nove školske godine, kao i Obrazovni centar, zvanično će početi  sa radom.

To znači da će oko 120 dece predškolskog uzrasta, više od polovine njihovog ukupnog broja dobiti nove prostorije u kojima će se obrazovati.

Inače, u objekte za obrazovanje i vaspitanje dece u opštini Doljevac u prethodne dve godine uloženo oko 350 miliona dinara, a planirano je da u i budućem periodu, kao i do sada, velika pažnja dobiti posvećena baš ovom segmentu investicionih aktivnosti. Već početkom 2020. godine  počeće rekonstrukcija matičnog objekta Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Doljevcu, čime će još oko 400 đaka i njihovih profesora dobiti moderan obrazovni objekat.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *