Očišćen put prema Perutini, kolovozi i dalje prekriveni snegom

Zbog jučerašnjih velikih snežnih padavina stanje na putevima nije baš najbolje, tako da nadležne službe apeluju da se na put ne kreće bez preke potrebe. Svima koji zbog obaveza moraju za volan skreću pažnju da budu krajnje obazrivi za volanom i da obavezno budu potpuno opremljeni zimskom opremom.

Direktor JKP Doljevac, Dalibor Stamenković, rekao je  da su službe za održavanje puteva u zimskim mesecima uradile sve što je u njihovoj moći da očiste glavne putne pravce, ali zbog velikih padavina, juče nije očišćen put ka Perutini, pa su ekipe tek jutros raščistile i taj putni pravac. Pored toga, što na kolovozima i dalje ima utabanog snega, Stamenković dodadaje, da se saobraćaj u opštini Doljevac odvija usporeno, ali bez zastoja. Stamenković dodaje da se  gradjani preduzeću JKP Doljevac, mogu obratiti za informacije na telefon 018 870 443, dvadeset četiri časa dnevno.

Prema rečima Zorana Stanojevića, meštatina sela Ćurlina, u ovom delu opštine napadalo je oko 60 cm snega.

  • Jutros je stigla mehanizacija da očisti glavni put koji spaja tri sela: Knežicu, Ćurlinu i Perutinu. Na ovom delu puta bilo je dosta snega, a situciju su pogoršali i snežni nanosi na pojedinim mestima- kaže Zoran Stanojević u izjavi za radio Koprijan.

Stanojević je dodao da se nada da će nadležne službe više pažnje posvetiti  i putu ka Nišu, odnosno “prečici” između Ćurline i Niša.

  • Godinama unazad prilikom raščišćavanja snega ovaj deo puta, između Ćurline i Niša, naša takozvana “prečica” retko kada bude očišćena, pa smo mi primorani da bukvalno kružimo  kako bi smo stigli do grada. Nama ovaj put veoma znači i apelujem da više pažnje nadležne institucije posvete i ovoj deonici puta- istako je Stanojević.

AMSS vozačima savetuje da zbog lošeg vremena ne kreću na put ako ne moraju, a preporučuje se period od devet do 17 sati. Takođe treba koristiti puteve prvog prioriteta i pored toga što su oni možda duži.

Na put treba ići isključivo sa dobrim zimskim gumama i kompletnom zimskom opremom, i prilagoditi brzinu predviđenu za zimske uslove vožnje.

Prema prognozi meteorologa, u petak se u Srbiji očekuje oblačno vreme, na severu Vojvodine suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa snegom, uz manje povećanje visine pokrivača. Padavine bi posle podne trebalo postepeno da prestanu, a temperature će biti od šest stepeni ispod nule do najviša dva stepena. Na putevima je moguća je poledica. Meteorološke prilike biće relativno nepovoljne za hronične bolesnike, a oprez se savetuje osobama sa srčanim i psihičkim tegobama i sa bronhijalnom astmom. Moguće meteoropatske reakcije su pospanost, neraspoloženje i glavobolja.

Prvi dan vikenda počeće hladnim jutrom, uz maglu i mraz po kotlinama, a tokom dana biće oblačno, ali suvo. Jedino je na severu moguć slab sneg. Temperature će biti od najnižih minus 10 do najviša tri Celzijusova. U nedelju u većini krajeva biće oblačno i hladno, ponegde kiša i sneg, sa temperaturama od minus osam do sedam stepeni.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *