Odbegli radikal postao poverenik SNS-a u Žitorađi, a uskoro dobija i posao u Ministarstvu

Marko Milenković
Marko Milenković

Marko Milenković, doskorašnji predsednik Srpske radikalne stranke u Žitorađi, postao je poverenik SNS-a u Žitorađi, saznajemo od izvora bliskih SNS-u. Milenkovića je  lider radikala Vojislav Šešelj, javno optužio da je agitovao za Vučića na proteklim izborima,a on je početkom nedelje  podneo i ostavku na mesto poslanika  u Skupštini Srbije.

Kako je naveo u ostavci Milenković je istakao da odlazi iz stranke jer se u stranci ne vrednuje rad i rezultat.

Ne želim više da budem član SRS, ni član njihovog kluba, niti da sedim u Skupštini sa njima, jer ne vrednuju i ne cene rad i rezultate, već isključivo Vjeričine poltrone i ulizice – naveo je Milenković u obrazloženju ostavke, a prenele su „Večernje novosti“.

Lider radikala Vojislav Šešelj kaže da je Milenković  ljudima pričao da je sa Vučićem napravljen dogovor da upravo Šešelj bude premijer , i da zato svi treba da glasaju za kandidata SNS. I narod je u to poverovao.

Marko Milenković će kako smo saznali za koji dan biti imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, pa se može čuti u njegovoj sada već bivšoj stranci u Žitorađi da je to nagrada za ono što je učinio. Pored Milenkovića kolektivno će SNS-u pristupiti veći deo članstva u Žitorađi, kao i 8 odbornika u lokalnom parlamentu. Poverenik SRS-a za Toplički okrug Zvezdan Ristić danas je obišao OO u Žitorađi i kako kaže obavestio policiju o tome da je iz stranke nestala kompletna dokumentacija, inventar i kompjuteri za rad. Kako kaže Ristić na njemu je sada da utvrde koliko se članstvo osipalo i koji je broj onih koji su ostali  verni stranci.

Inače, kao prvi radikal u Žitorađi Milenković je sa svojih osam odbornika u oktobru 2016. prišao lokalnoj vlasti, koju čine još SNS, SPS i SDP.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *