Održana “Bostanijada” u Mekišu, sutra u Pejkovcu

13754282_1740249952907996_3384262691434965289_nŠesnaesti put po redu, okupile su se bostandžije I ljubitelji lubenice u Mekišu na dobro znanoj “Bostanijadi”. Tako je sinoć, veliki broj posetilaca, ispratilo dodelu nagrada proizvođačima bostana I učesnicama u izboru za Mis bostanijade. Živković Silvana iz mekiša, sa lubenocom od oko 20 kilograma, pobedila je takmičenju za najtežu lubenicu. Drugo mesto zauzeo je njen sugrađanin Goran Krstić. Najtežu dinju je imao Zdravković Vladimir, a najslađu lubenicu Nebojša Milošević. Najgradu za najboljeg proizvođača dobio je Goran Krstić iz Mekiša, koji gaji bostan na oko 4 hektara. U izboru za Mis prvo mesto osvojila je Martina Slavković iz Mekiša, a Jelena Perić, iz istog mesta, je proglašena za prvu pratilju. Kristina Mladenović iz Malošišta je izabrana za drugu pratilju, dok je Kristina Stojković izabrana za Mis šarma. Marijana Nikolić iz Aleksinca je u ovom izboru dobila utešnu nagradu u vidu mesečne karte za ulazak u doljevački akva park.

Već sutra uveče, ljubitelje bostana, očekuje još jedna bostanijada u Dobriču. Ustanovljena od pre nekoliko godina ova manifestacija u Pejkovcu iz godine u godinu  okuplja sve veću broj posetilaca. Aleksandar Stevanović iz organizacionog odbora kaže da ceo program počinje u 18 sati kada će se takmičiti petnaestak folklore sa juga Srbije, a najbolji će dobiti nagradu.

Kako kaže Stevanović na ovogodišnjoj Bostanijadi učestvovaće predstavnici brojnih firmi, koje se bave prozvodnjim semena I zaštitnih sredstava.Organizatori kažu da očekuju posetu od oko osam hiljada ljudi, koje će zabavljati folk zvezde Petar Mitić i Jelena Kostov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *