Održana sednica SO Doljevac

Danas je održana prva sednica SO Doljevac u novom sazivu.  Od 37 odbornika, na današnjem zasedanju pojavila su se 34. Inače,  lokalni parlament u Doljevcu čini 33 odbornika SNS-a, i po 2 SPS-a i JS-a. Odbornici su danas razmatrali 31 tačku, a između ostalog dali su zeleno svetlo na prvi rebalans budžeta u 2019 godini.

Osim na početku sednice kada su odbornici opozicije imali zamerke na zapisnik i obiman dnevni red, zasedanje je proteklo uglavnoim bez diskusija na predložene tačke.

Odbornik SPS-a Dragoslav Stanković je između ostalog zahtevao od vladajuće većine promenu poslovnika o radu koji predviđa da formiranje odborničke grupe može ostvariti najmanje 5 odbornika, a pošto sada opozicija ima samo 4, da se omogući formiranje odborničke grupe sa manjim brojem. Stanković je rekao da će dva odbornika SPS-a napustiti naredno zasedanje ukoliko se to ne dogodi.

Marko Stošić iz JS-a, je pak zamerio na preobimnom dnevnom  redu i tražio da ubuduće bude sažetiji i manje obiman.

Inače, danas je usvojen rebalans budžeta, koji je uslovljen, kako je rekao Jovic Pešić načelnik za privredu i finansije, održavanjem poslednjih lokalnih izbora i promenom pojedinih akata, kao i radnog angažovanja  nekih većnika.

Skupština je danas izglasala i niz drugih odluka, poput odluke o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije i Saveta za zdravlje.

Na kraju zasedanja odbornik JS Marko Stošić je pročitao zahtev meštana Šarlinca uz 170 potpisa, kako je rekao, kojima se traži da se u tom mestu ponovo otvori zdravstvena ambulanta.

D.D.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *