Održana sednica SO Doljevac

Odbornici Skupštine opštine Doljevac danas u održali desetu sednicu, odnosnu prvu posle ukidanja vanrednog stanja zbog korona virusa. Danas su doneta rešenja o imenovanju predsednika i članova upravnih odbora Centra za socijalni rad i Javne biblioteke u Doljevcu.

Odbornici su dali i zeleno svetlo na odluku o izradi plana detaljne regulacije poslovnog kompleksa-radne zone u Belotincu. Ovaj plan je odbornicima obrazložio načelnik za vanprivredne delatnosti Vlastimir Anđelković.

  • U skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji objekata i Pravilnikom o načinu i sadržini prostornog i urbanističkog plana mi smo pristupili izradi Odluke plana detaljne regulacije poslovnog kompleksa-radne zone u Belotincu kako bi smo privukli potencijalne investitore- istakao je Anđelković u izjavi za Radio Koprijan.

On dodaje da se poslovni kompleks u Belotincu prostire na 49 hektara, a da je na sednici Komisije za planove opštine Doljevac dato pozitivno mišljenje na nacrt odluke i na  plan detaljne regulacije radne zone.

Doljevački parlamentarci usvojili su i  izveštaj o poslovanju Turističke organizacije opštine Doljevac za 2019. godinu, ali i doneli odluku o prestanku važenja Odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad Domom zdravlja Doljevac iz 2006.godine. Danas je doneta i odluka o pristupanju izmeni i dopuni Plana detaljne regulacije Kompleksa mini hidroelektrana u Čapljincu, Orljanu i Čečini.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *