Održana Sednica SO Doljevac

Sednica Skupštine opštine Doljevac, 20-ta po redu, održana je danas u Doljevcu, a dnevni red imao je 28 tačaka. Jedna od značajnijih odluka današnjeg zasedanja jeste treći rebalans budžeta opštine Doljevac za 2021.godinu. Kako kaže načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac, Jovica Pešić, a koji je i obrazložio razloge rebalansa pred odbornicima, najbitnije stavke koje su uslovile izmenu budžeta se odnose na nekoliko ustanova i javnih preduzeća.

  • Rebalans je izvršen zbog nekoliko ustanova i javnih preduzeća, pre svega zbog Doma zdravlja Doljevac radi izmirivanja obaveza prema radnicima gde će biti izdvojeno oko 5 miliona dinara, zatim PU „Lane“ za izmirivanje povećanih troškova za prevoza radnika negde oko 700 hiljada dinara, plus 100 hiljada dinara za isplatu jubilarnih nagrada- kaže načelnik Pešić.

Dodaje, da je trećim rebalansom budžeta predviđeno i izdvajanje za opremanje opštinske uprave u Doljevcu  računarskom opremom i softverskih rešenja za pripremu i uvođenje elektronske pisarnice početkom sledeće godine.

Rebalansom je predviđeno i izdvajanje za JKP Doljevac za kupovinu novog multifunkcionalnog traktora kojim će radnici ovog preduzeća tokom letnjih meseci održavati javne površine, a zimi biti dodatno sredstvo za čišćenje puteva od snega i leda.

  • Rebalans je obuhvatio i dodatna izdvajanja za Javnu biblioteku u Doljevcu koja je sprovela projekat po konkursu od strane resornog ministarstva, a pitanju su održani „Miholjski susreti sela“, koji se jednim delom finansiraju iz opštinskog budžeta. Crvenom krstu u Doljevcu za potrebe Narodne kuhinje dodeljeno je još milion i 200 hiljada dinara i sa još nekim dodatnim usklađivanjima na obe strane prihoda i rashoda uslovilo je uvećanje projekcije budžeta sve ukupno za nekih 9 miliona dinara. Tako nekadašnji projektovani budžet opštine Doljevac od 595 miliona dinara sada iznosi 604 miliona dinara- dodaje Pešić.

Na zasedanju doljevački većnici doneli su i usvojili Izveštaj Opštinske izborne komisije,  potvrdili izbor verifikacionog odbora kao i izveštaj verifikacionog odbora. Takođe, usvojena je odluka o izmeni maksimalnog broja zaposlenih u organima opštine Dolјevac, ustanovama i preduzećima za 2022. godinu.

Na zasedanju doneta su i rešenja o davanju saglasnosti na treću izmenu finansijskog plana za većinu javnih preduzeća i ustanova na teritoriji opštine Doljevac, ali i rešenje o pribavlјanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Dolјevac neposrednom pogodbom radi izgradnje  postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselјenim mestima Dolјevac i Pukovac, kao i o pribavlјanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Dolјevac- neposrednom pogodbom radi  proširenje groblјa.

Doljevački odbornici dali su  i zeleno svetlo na rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora JKP „Dolјevac“ Dolјevac i o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Dolјevac“ u Bojniku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *